Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Már a nagydöntőbe kerülés a tét az EYBL kosártornán Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. március 23.
ImageIsmét rangos utánpótlás kosárlabdatornának lehet a házigazdája Székesfehérvár. Március 23-26. között az U15-ös és U17-es EYBL torna is lesz a Királyok Városában. A nemzetközi utánpótlás sporteseményen a két korcsoportban összesen tíz együttes fiataljai küzdenek a legjobb eredményért az MKOSZ és az Alba Regia Sportcsarnokban.

 

A torna részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Mészáros Attila alpolgármester, Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke, Hegedűs Péter, az U15-ös csapat edzője és Peresztegi Nagy Ákos, az U17-es csapat edzője.



A négynapos tornán – a házigazda Alba Fehérváron kívül – összesen nyolc U15-ös és U17-es együttes küzd majd a továbbjutásért. Az U15-ös korosztályban az Alba Fehérvár mellett a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI, a horvát Cibona Zagreb, a szerb KK Mladost Zemun és a szlovén Kosarkarski Klub Grosuplje méri össze tudását. Az U17-eseknél az Alba Fehérvár, a cseh USK Prague, a BC Megyeri Tigers, az olasz Lido di Roma Basket és a finn BC Muki játékosai lépnek parkettre. 

Mészáros Attila alpolgármester beszéde elején megköszönte a klubnak és a szervezőknek, hogy újra Székesfehérvár adhat otthont a nívós diáksport rendezvénynek. „Szerencsére egyre többször rendezhetünk olyan jelentős utánpótlás sportprogramokat, mint a mostani négynapos viadal. Az előttünk álló tornára megint olyan nagymúlttal rendelkező csapatok látogatnak el, mint a Cibona Zagreb, a Lido di Roma Basket, vagy az USK Prague. Bízom benne, hogy az eddigiekhez hasonló magas színvonalú tornát rendezünk most is! Minden érdeklődőt szeretettel várunk a mérkőzésekre!”

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke elmondta, hogy a mostani utánpótlástorna is jól jelzi a klub elképzelését, melynek keretében hosszú távon szeretnének minél több tehetséget beépíteni a felnőtt csapatba. Véleménye szerint azok a gyerekek, akik jelenleg az U15-ös és az U17-es együttesben játszanak, néhány éven belül már az első csapatban is bemutatkozhatnak. Végül minden kollégájának köszönetet mondott azért, hogy ismét házigazdái lehetnek a rangos EYBL tornának.

Hegedűs Péter, az U15-ös csapat edzője elsősorban azt várja együttesétől, hogy becsülettel dolgozzon és küzdjön a legjobb eredmény eléréséért a négynapos megmérettetésen. Célja, hogy tanítványai komoly erőt képviselő gárdák ellen játszanak kiélezett mérkőzéseket.

Peresztegi Nagy Ákos, az U17-es csapat edzője kiemelte, hogy a finn BC Muki-val és a cseh USK Prague ellen már találkoztak az alapszakaszban, ahol szoros vereséget szenvedtek. Mint mondta, ezúttal a hazai pálya előnyét kihasználva bravúrt szeretnének elérni. Véleménye szerint mindkét csapatnak jó állomás lesz a mostani torna. Az Alba Fehérvár tehetségeinek plusz motivációt jelenthetnek a nemzetközi meccsek a magyar bajnokság hátralévő küzdelmeire is.

Mind a két korosztályban kilenc csapat indult el, akikre az elmúlt év októberében és idén januárban is négy-négy mérkőzés várt. Az összesített eredmények alapján az „A” és „B” csoportok első két helyezettjei, illetve a házigazda Alba Fehérvár jutottak be a székesfehérvári középdöntőbe. Az EYBL fehérvári középdöntőjében szereplő öt együttes közül az első két helyezett jut majd tovább az április végi litvániai és lettországi EYBL-fináléba. A székesfehérvári találkozókat a Ligetsoron található, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által építtetett, körülbelül kétszáz néző befogadására alkalmas létesítményben és az Alba Regia Sportcsarnokban játsszák le. Valamennyi találkozót ingyenesen lehet megtekinteni.

További információ a tornáról:
http://davidkornelakademia.hu/
http://www.eybl.lv/new/home.php

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >