Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow A Gyurcsány-kormány alatt válság nélkül is nőtt a munkanélküliség
A Gyurcsány-kormány alatt válság nélkül is nőtt a munkanélküliség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

ImageA jelenlegi negatív tendenciák egyértelműen összeköthetők a Kormánnyal. – világosította meg az ország helyzetét Turi Kovács Béla, országgyűlési képviselő, a KPE országos elnöke székesfehérvári sajtótájékoztatóján, majd elmondta, hogy a Gyurcsány-kormány alatt anélkül, hogy válság lett volna, 6,1 %-ról 7,7 %-ra nőtt a munkanélküliség, ami most csak tovább gyűrűzik.

Turi Kovács Béla először is azt tisztázta a sajtó képviselői előtt, hogy „melyik Kisgazdákról is van szó”.

„Mi a Szövetség Kisgazdái vagyunk 2001 óta.” – mondta az elnök – „Sőt, ha egészen pontos akarok lenni, akkor 1998 óra, mert akkor a Polgári Kormány a Kisgazdákkal együtt jött létre. A 21 Kisgazda képviselő úgy döntött, hogy mindenképpen kitart a Polgári Szövetség mellett, s 2003-ban alapító tagjai is lettünk a legerősebb párnak, a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek.”

Image
.

A képviselő azért tartotta fontosnak ezt elmondani, hogy világossá tegye, hiszen tudvalevőleg különböző Kisgazda formációk léteznek Magyarországon. (Fejér megyében pedig különösen speciális a helyzet.) S szerette volna, hogy a fehérvári polgárok is tisztában legyenek azzal, hogy egyedül „ők” azok, akik a polgári étékeket képviselik a „nagy szövetség” részeként.”

„Ma már egy országosan szervezett olyan párt vagyunk, amelynek a régiókban – amihez megyék tartoznak - szervezett tagsága, szervezett önkormányzati képviselői, polgármesterei és országgyűlési képviselői vannak, akik képviselik a Kisgazda gondolatot.” – fejtette ki.

S ma nekik is az a legnagyobb problémájuk, ami az egész országra jellemző: hogy milyen helyzet áll majd elő az egyre mélyülő válság következtében, s mit jelent ez a társadalomnak és a vidéknek. A Kisgazdák úgy látják, hogy ha ez a tendencia folytatódik - amely egyértelműen összeköthető a jelenlegi kormánnyal - Magyarország nagyon sanyarú helyzetbe kerül majd 2010-re.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A válság olyan súlyosan elmélyül majd, hogy nem "néhány" ezer, tízezer, hanem akár több százezer új munkanélküli jelenik  meg hazánkban. Ma a munkanélküliség a válság legsúlyosabb része, ami az egész országot sújtja.

Nézzük a számokat: a Gyurcsány-kormány fennállása alatt – és ez az, ami meghatározza azt a helyzetet, ami most kialakult – anélkül, hogy válság lett volna, 6,1 %-ról 7,7 %-ra nőtt a munkanélküliség. Most pedig, ha körbenézünk, teljesen világos, hogy napról napra ezrek kerülnek az utcára.

Létezik-e valamiféle megoldás?

(Folytatásban: megoldási javaslatok)

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1951&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >