Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A munkáltatók és munkavállalók képviselői üléseztek Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 29.
ImageÜlést tartott a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum Brájer Éva alpolgármester vezetésével. A munkáltatók és munkavállalók tájékoztatást kaptak többek között a köznevelési intézmények működtetői feladatainak átadásáról, a város közösségi közlekedésének átalakításáról, a helyi buszmenetrend változásairól, valamint a 2017. évi költségvetésről és a bérek alakulásáról. Az ülésen részt vett Égi Tamás alpolgármester.

 

A Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum intézményes keretet biztosít a város vezetése, valamint a munkaadók és munkavállalók közötti információáramlásra, a szociális partnerek konzultációjára – a város versenyképességének és gazdasági sikerességének elősegítésére. A SZÉF tanácskozását Brájer Éva alpolgármester vezette.

A SZÉF állandó meghívottja a Székesfehérvári Foglalkoztatási Fórumnak, ahova a küldöttek delegáltnak választották Jámbor Ferencnét.

Eszéki Ágnes
, a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatója tájékoztatta az ülés résztvevőit a köznevelési intézmények működtetői feladatainak az átadásáról. Az adminisztratív feladatok lezárultak, a teljes átadás hosszabb időt vesz igénybe. Ahogy Brájer Éva is kiemelte: a költségvetésben nagy prioritást élvez az oktatási intézmények felújítása – a város továbbra is elkötelezett ebben az ügyben. A tájékoztatásban a Székesfehérvári Tankerületi Központot dr. Murvai-Kiss Krisztián képviselte.

Jankó Zoltán
, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve igazgatója előadást tartott a munkavédelem – munkahelyi balesetek témájában. A szervezeti és jogszabályi változások, az állami feladatok ismertetése mellett kiemelte az összehangolás fontosságát, a veszélyes munkafolyamatoknál a megelőző tennivalókat.

A városi közlekedés átalakításáról, a helyi buszmenetrend változásairól számolt be Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője. A közgyűlési döntés megszületésével a szolgáltatás 10%-kal bővül, a járatbővítés összességében éves 323 ezer kilométernyi pluszteljesítményt jelent; az új vonalak és a vonalhosszabbítások mellett sűrítik a járatokat a szabadnapokon.

Székesfehérvár Önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről Égi Tamás alpolgármester tartott tájékoztatót, majd a bérek alakulásáról beszélt a versenyszférában, valamint a közalkalmazottak, köztisztviselők és közüzemi dolgozók tekintetében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >