Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Polgármesteri elismerést kapott Tóth István és Sárvári László
Polgármesteri elismerést kapott Tóth István és Sárvári László Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 29.
ImagePolgármesteri Elismerő Emlékéremmel köszönte meg dr. Cser-Palkovics András polgármester a fehérvári és a magyar jégkorongsport fejlődéséért végzett tevékenységet Tóth Istvánnak, az Alba Volán SC társelnökének és Sárvári Lászlónak, a klub ügyvezetőjének.

 

2017 tavaszán a klub önállóvá válásával lezárult a fehérvári jégkorong negyvenéves korszaka. Az Alba Volán SC fogta össze ezidáig a városi öttusát és a jégkorongot, hosszú évekig támogatója és gazdája volt az egyesületnek. Ebben óriási szerepe volt Tóth Istvánnak, a klub társelnökének és Sárvári László ügyvezetőnek. A város vezetősége a Városházán mondott köszönetet munkájukért.

Dr. Cser-Palkovics András
kifejezte: „A város sportéletében végzett sok éves munkát és erőfeszítést szeretnénk megköszönni, jelen esetben a kiválás okán a jégkorongsportot kiemelve, de ideértve az öttusát is. A városi, és nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar jégkorongért végzett munkát köszönjük meg – Székesfehérvár közössége és a magunk nevében is.” Dr. Cser-Palkovics András Tóth Istvánnak és Sárvári Lászlónak Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adott át elismerésül. A polgármester köszönetet mondott továbbá az Alba Volán és a jelenlegi KNYKK Zrt. támogatásáért, a szakosztályok működtetéséért.

Sárvári László ügyvezető elmondta, hogy a jégkorong kiválása a klubból egyfajta számadásra bírta rá: több mint 42 csodálatos évet tudhat maga mögött az Alba Volán SC-nél. Mint mondta, a jégkorong további fejlődése érdekében történt meg a kiválás. A szakosztály a kosárlabdával együtt országos és nemzetközi szinten is az élmezőnyben van, a jégkorong közönsége pedig páratlan. Az ügyvezető azt mondta, hogy a jégkoronggal együtt élt az eltelt évtizedekben, és a további együttműködésről, a kölcsönös segítségről beszélt, amit a jövőben is folytatnak. A jelenbeli feladatok közül kiemelte a Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémia létrehozását, felépítését.

Tóth István
társelnök 1977 januárjától él Székesfehérváron – ahogy elmondta, a sporttal mindig szoros volt a kapcsolata, és rögtön feltűnt számára az öttusa, majd a jégkorong fehérvári működése.  Később, mint az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója kapott és vállalt nagyobb szerepet a sportvezetésben. Az ország egyik legjobb sportklubjában végzett munkával kapcsolatban a büszkeségét fejezte ki és azt, hogy kiváló közösségben dolgozhatott: Sárvári Lászlóval, Kulcsár Antallal és Ocskay Gáborral. Két olyan szakosztályt építettek föl és vittek magas szintre – fejezte ki –, amelynek köszönhetően hamarosan multifunkciós jégkorong- és rendezvénycsarnok épül Székesfehérváron és öttusa akadémiát hoznak létre. Felidézte Vörös Zsuzsa 2004-es olimpiai győzelmét, amelyet a szeretett városával akart ünnepelni. Köszönetet mondott a segítségért és a további támogatását ajánlotta föl.

Az eseményen Németh Tamás, a KNYKK Zrt. vezérigazgatója is köszönetet mondott Tóth Istvánnak és Sárvári Lászlónak az elmúlt évtizedek munkájáért. Azt mondta, hogy a cég a jövőben is hasonló intenzitással támogatja majd a fehérvári jégkorongot, mint ezelőtt.

Az ünnepségen részt vettek Brájer Éva, Égi Tamás, Mészáros Attila és Róth Péter alpolgármesterek, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Gál Péter, a Fehérvár AV19 SC elnöke.


A Székesfehérváron 1960 óta, különböző nevek alatt működő háromtusa, illetve öttusa szakosztályt 1971-ben vette át az Alba Volán SC. 1977-ben a székesfehérvári nyitott jégpálya átadása új fejezetet nyitott a helyi és a magyar jégkorong történetében, a Székesfehérvári Volán SC ’78-tól már a bajnokságban is szerepelt. A Volán 1981-ben, mint első vidéki csapat nyert bajnokságot; 1999 óta nyolc bajnokság győztese, 2007-től az osztrák jégkorongligában, az EBEL-ben is szerepel. A klub szponzorai közül kiemelkedik Székesfehérvár városa és az Alba Volán Zrt. Tóth István az Alba Volán Zrt. vállalatvezetőjeként arra törekedett, hogy a városban sokak által kedvelt sportág minél magasabb szinten tudjon működni, így járult hozzá a székesfehérvári jégkorongsikerekhez és ahhoz, hogy a csapatot a közönség a szívébe zárta az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.  Sárvári László 1975-ben került kapcsolatba a Volánnal, még az AKÖV alkalmazottjaként; a lelkes és lelkiismeretes munkájának köszönhetően kiváló sportvezetővé vált. A klub jelenlegi ügyvezetője korábban edzőként, titkárként, szervezőként, elnökként tevékenykedett a város sportjának, azon belül a székesfehérvári jégkorongnak a sikeréért.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >