Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Gyanús nylonzacskó
Gyanús nylonzacskó Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 05.
ImageA Székesfehérvári Rendőrkapitányságra került előállításra a napokban az a 17 éves fehérvári fiú, akit a közterület-felügyelők a Benyák Bernát utcában fogtak el, miután gyanúsan viselkedett, és - meglátva az egyenruhásokat - a birtokában lévő nővényi származékkal teli zacskót eldobta.

 

Az eset egy héttel ezelőtt este történt, amikor a Székesfehérvári Önkormányzat közterület-felügyelői szolgálatuk ellátása során egy gyanúsan viselkedő fiatalra lettek figyelmesek. Az egyenruhások a III. Béla király téren járőröztek, amikor a Benyák Bernát utcában észrevettek két fiatalt, akik egyikénél egy fehér színű nylonzacskó volt. Amikor közelebb mentek hozzá, egyre zavartabban kezdett el viselkedni, és a nála lévő szatyrot maga mögé rejtette. Ekkor a felügyelők felszólították, hogy igazolja magát, de a fiatalember kivonta magát az intézkedés alól, majd többszöri felszólítást követően eldobta a nála lévő fehér zacskót, és az Ányos Pál utca felé vette az irányt. 

A járőrpáros követni kezdte a fiatalt, míg a velük lévő szolgálaton kívüli, civil ruhás társuk az eldobott szatyrot biztosította. Mikor a fiatalember észrevette, hogy az egyenruhások a nyomában vannak, futásnak eredt. A Művészetek Háza főbejáratánál érték utol, majd vonták ellenőrzés alá. Igazolni azonban nem tudta magát, mert azonosító okmány nem volt nála. 

Ekkor a közterület-felügyelők visszakísérték a Benyák Bernát utcába, ahol átnézték vele a fehér színű nylonzacskó tartalmát, ami kábítószergyanús növényi származék volt. Ez alapján a fiatal ruházatát is átvizsgálták, amiből őrölt dohány került elő, majd a további együttműködését biztosítva, vele szemben kényszerítő eszközt használtak, megbilincselték.  

A fiú személyazonosságának megállapítása, valamint bűncselekmény gyanúja miatt ezt követően előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol átadták a nyomozóknak. Ott megállapítást nyert, hogy a fiatalember székesfehérvári illetőségű és 17 éves. A további intézkedést vele szemben már a rendőrök végezték.

 

 
< Előző   Következő >