Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Velencén is vágtáznak majd Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 11.
ImageAz idén szeptember 15-17. között a budapesti Hősök terén rendezik meg a Nemzeti Vágta fináléját. Az elmúlt esztendőkben hatalmas népszerűségre tett szert a rendezvény, amelynek 2017-ben lesz előfutama Velencén is.

 

Ráadásul nem akármilyen, ugyanis több minőségi program helyet kap az összességében három naposra tervezett, a vágta selejtezőjével július 9-én csúcsosodó eseménysorozaton, amelyre a környék egyik legszebb helyén, a Sárkányos réten kerül sor. Lesznek koncertek, neves fellépők minden korosztály örömére, kirakodóvásár, bemutatkoznak a környék kulturális, hagyományőrző egyesületei, nagy dobásként pedig igazi kuriózummal készülnek a szervezők: egy nagyívű új rockopera magyarországi ősbemutatójával, ami a 907-es pozsonyi ütközetet dolgozza fel!

 


 

Széplaki Attila, a Velencei Vágta főszervezője, a helyi Marco Polo Kulturális Egyesület alelnöke elmondta, hogy nem egy alkalmi rendezvény a céljuk, hanem annál sokkal több: egy olyan sorozatot álmodtak meg, amelyet az utánunk következő generációk is továbbvihetnek, hosszú időre biztosítva Velencén és a tó környékén a lovashagyományok gondozását, ápolását.

- Nekünk, szervezőknek hagyományteremtő célunk, hogy minden évben megrendezzük Velencén a Szabadtéri Lovasfesztivál rendezvénysorozatot. Ez a sorozat a lovas hagyományok ápolása és gondozása koncepció mentén kerül megvalósításra. Ezen belül kulturális, ismeretterjesztő részt ölel fel kézműves vásárral, a kistérség egyesületeinek bemutatkozásával, fellépésével. Felvállaljuk egy nagyívű új rockopera magyarországi ősbemutatóját, ami a 907-es pozsonyi ütközetet dolgozza fel. Fontosnak tartjuk, hogy széles tömegek előtt kerüljön helyére a pozsonyi csata története és méltó módon adózzunk a magyarság egyik legnagyobb, részben elhallgatott, önfeláldozó, de győztes haditette előtt. A kistérségi emberek összefogását elősegítő kulturális mustra így kiegészül a megfelelő katarzist adni képes rockopera felemelő hangulatával. Hogy mindezt a legragyogóbb forgatagban éljük át, megrendezzük az első Velencei Nemzeti Vágtát, mely a kistérségben szervezett, hivatalos előfutama a Nemzeti Vágtának a 2017-es évben. Ez a programelem, a kistérségi kulturális hagyományok bemutatásával, minden évben visszatérő eleme lesz a Szabadtéri Lovasfesztivál Rendezvénysorozatnak. Meggyőződésünk, hogy rendezvénysorozatunk hosszú távon új lendületet ad a kistérség, a Velencei-tó környékén élőknek hagyományaik megőrzésére, azok felvállalására és a nagyközönség számára történő bemutatására. A fesztivál gondolatisága a lovas kultúra égisze alatt fejlődik fel és tematizálja az egyes fő rendezvényelemeket, valamint a hozzájuk rendelt kísérő programokat. Felkért fővédnökünk, L. Simon László képviselő úr, illetve Koszti András úr, Velence Város polgármestere gondolatiságának megfelelően külön figyelmet fordítunk az egész rendezvénysorozat alatt a siketek, valamint a mozgáskorlátozottak csoportjaira, akik kiemelkedő élményben részesülhetnek a megfelelő törődésnek köszönhetően. Ez alatt a helyszínek megközelíthetőségét, jeltolmács használatát, óriás kivetítőt, mozgáskorlátozott parkolók és toalettek felállítását értjük. - mondta Széplaki  Attila.

Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk a nagyszabású eseménysorozattal kapcsolatban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >