Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A lengyel nép egykori tragédiájának emléknapjára készülnek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 11.
Lengyelország magyarországi nagykövete és Székesfehérvár polgármestere mond beszédet azon a megemlékezésen, melyet a Katyń Emlékkeresztnél tartanak április 13-án, csütörtökön 16 órai kezdettel a Katyni Áldozatok Emléknapján.

 

A magyar-lengyel barátság jegyében kerül sor arra a rendezvényre, melyet a Jávor Ottó térre szervez Székesfehérvár Önkormányzata, az 1940-ben történt lengyel tragédia áldozataira emlékezve. Arra a több mint 15 ezer lengyel katonatisztre, akiket az szovjet hadifogolytáborban végeztek ki. A brutális mészárlást három év múlva – április 13-án – hozták nyilvánosságra a németek, majd a lengyel parlament 2007-es döntése alapján vált ez a nap emléknappá.  

A székesfehérvári megemlékezésre április 13-án, csütörtökön 16 órakor kerül sor a Katyń Emlékkeresztnél, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester és Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövete mond beszédet. Majd a rendezvény – melyen a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusa működik közre - néma koszorúzással és virágelhelyezéssel zárul. 

Az emlékezés és főhajtás jegyében zajló rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >