Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 21. századi felmérési technológiákról tartanak konferenciát
21. századi felmérési technológiákról tartanak konferenciát Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 12.
Felmérési technológiák a 21. században mottóval hirdették meg idén a GISopen konferenciát. A nagy múltú, három napos tudományos rendezvényt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében tartják, több mint 200 résztvevővel.

 

Kedden délután tartották az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében a XXI. GISopen konferencia ünnepélyes megnyitóját. A tudományos fórumot  a Felmérési technológiák a 21. században mottóval hirdették, amelyen 2017-ben több mint 200 szakember vesz részt.

Dr. Busics György intézetigazgató köszöntötte a régi hagyományokkal bíró szakmai fórum résztvevőit. Kifejezte, hogy a jelenlévők számára a konferencia olyan közösséget teremtett, amely alkalmat ad a problémák, feladatok megbeszélésére. Mint mondta, a legfontosabbnak mindenekelőtt az emberi méltóság, az emberi tartás megőrzését tartja, ami az őszinte, barátságos együttlétek alapja.


„Székesfehérvár stratégiai jövőképében fontos helyen áll a felsőoktatás fejlesztése, megerősítése, és ebben kiemelt szerepe van az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának. A város számára fontos, hogy minél több mérnök kerüljön ki az egyetemről, így biztosíthatjuk az ipar számára a fennálló munkaerőhiány betöltését.” – mondta el az intézmény és a város együttműködéséről Mészáros Attila alpolgármester. A szakemberek szükségességéről beszélt abban az összefüggésben is, hogy a következő néhány évben mintegy százmilliárd forint összegben valósulnak meg fejlesztések Székesfehérváron. Az alpolgármester köszönetet mondott az egyetemnek a konferencia megszervezésért, hiszen a megvitatott problémák, illetve a megoldási javaslatok mindig a továbbfejlődést jelentik a szakma számára.

A Földművelésügyi Minisztérium nevében a plenáris ülés első előadója, Horváth Gábor István, a Földügyi Főosztály vezetője köszöntőjében azt mondta, hogy a konferencia a szakma legjelentősebb rendezvénye. Hangsúlyozta, hogy az előadók, résztvevők szakmai felkészültsége a garancia arra, hogy a földügyi szakterületen a pontos érték a mérték is lesz a közeljövőben, majd eredményes, az ország gazdasági növekedéséhez hozzájáruló tanácskozást kívánt.

A délelőtt folyamán workshopokon folyt a szakmai munkai, a délutáni előadások témái között a földügyi aktualitások mellett szerepel többek között a geoinformációs támogatás a Magyar Honvédségben, a földmegfigyelési adatinfrastruktúra és szolgáltatások kialakítása, valamint a hazai térinformatikai lehetőségek és a nemzetközi földügyeket érintő trendek. Szerdán tovább folytatódnak a szakmai konferencia előadásai, valamint a résztvevők számára szakmai kiállítást is rendeznek a délután folyamán. A XXI. GISopen csütörtökön zárul.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >