Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Erőműtúrák, városjáró vetélkedő és kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Paulik Anna   
2017. április 12.
Szakvezetéses erőműbejárás a Király soron, városjáró vetélkedő a nagyobb és kreatív alkotó pályázat a kisebb diákoknak – ezeket kínálja a SZÉPHŐ Zrt. 2017-ben a Távhőszolgáltatás Napján az érdeklődőknek. Április 12-én, szerdán 9 órakor kezdődnek a programok a Honvéd utcai székház nagytermében.

 

A felső tagozatosoknak és középiskolásoknak meghirdetett „Táv-Hősök” elnevezésű városjáró vetélkedő keretében a diákoknak a fehérvári hőközpontokat kell megtalálniuk. A négy fős csapatok a Széphő Zrt. székházának nagytermében gyülekeznek április 12-én délelőtt 9 órakor, ahol Szauter Ákos vezérigazgató köszönti őket. Az indulás előtt a résztvevő diákok a székesfehérvári fűtőerőműről hallhatnak izgalmas, vetített képes előadást, a helyszíneken pedig különböző érdekes feladatok (keresztrejtvény, puzzle, tippelés, stb.) megoldása vár rájuk. Aki a verseny során a legtöbb pontot szerzi, az lesz a győztes, ezzel a Táv-Hősök kitüntető cím mellé elnyeri a Vándorkupát, és a lehetőséget, hogy a Helló, nyár vakációindító koncerten találkozzon a sztárfellépőkkel: a Halott Pénz, valamint a The Biebers zenekarok tagjaival és Lofti Begi DJ-vel.

Az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak kiírt Csiholjunk tüzet ¬– fűtési lehetőségek a különböző történelmi korokban című kreatív pályázatra sok mutatós pályamű érkezett: a felhívásban nem szerepelt sem formai, sem méretbeli megkötés. A gyerekek ki is használták a lehetőséget, sokféle technikát használtak. A makettekből, rajzokból a Széphő Zrt. Honvéd utcai székházának aulájában nyílik kiállítás április 12-én. Az ünnepélyes eredményhirdetést és a díjátadást 10 órakor tartják a nagyteremben.

A felnőttek számára meghirdetett erőműtúrák időpontjai gyorsan beteltek: a három bejáráson hetvennél több érdeklődő ismerkedhet meg a Fűtőerőmű titkaival. A Király sori szakvezetéses bejárások 10.00, 13.00 és 16.30 órakor indulnak.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége három évvel ezelőtt hirdette meg először a Távhőszolgáltatás Napját azzal a céllal, hogy minél többekkel megismertesse a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit. A szolgáltatók ezen a napon megnyitják kapuikat, érdekes programokat szerveznek, bemutatják a távhőellátásban rejlő klíma- és energiapolitikai előnyöket. A kezdeményezéshez – hagyományteremtő szándékkal — a múlt évben csatlakozott először a város távhőszolgáltatója, a SZÉPHŐ Zrt. is. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >