Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
BInteraktív tréning kutyásoknak és nem kutyásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 15.
ImageBékés egymás mellett élés! mottóval indítanak oktató programot kutyásoknak és nem kutyásoknak egyaránt az Öreghegyi Közösségi Házban.

 

Az interaktív tréninget Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő tartja, aki hasznos és praktikus tanácsokkal, gyakorlati tudnivalókkal látja el a két tábor képviselőit. A sorozat április 18-án, kedden este 6 órakor indul, melyre szeretettel invitálnak minden érdeklődőt! A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az intézményben.

Öreghegy Székesfehérvár egyik igen sűrűn lakott, családi házas övezete, ahol nagyon sokan tartanak kutyát. A békés egymás mellett élés, egymás kölcsönös tiszteletben tartása, a konfliktusok és az esetleges támadások elkerülése érdekében egyedülálló, interaktív tréning indul az Öreghegyi Közösségi Házban, ahova várják a kutyatulajdonosokat, a nem kutyásokat, a kutyáktól félőket és az őket nem szeretőket egyaránt. Az első alkalomra április 18-án, kedden 18.00 órai kezdettel kerül sor.

Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselőjeként számos alkalommal tapasztalja a kutyatartók és a nem kutyások közötti konfliktusokat. Úgy véli, a megoldás az lenne, ha a lakók bevonásával feltárnák, és közösen orvosolnák az okokat. A tréningen a kutyások megtanulhatják a kedvenceikkel kapcsolatos helyes bánásmódot, a nem kutyásokat pedig megismerésre és elfogadásra ösztönzik. A képviselő ajánlja a részvételt a gyerekeknek, szüleiknek, valamint nagyszüleiknek egyaránt, hiszen közülük nagyon sokan közlekednek gyalogosan az Öreghegyen az iskolába és munkába menet, vagy éppen hazafelé tartva.

Az Öreghegyi Közösségi Házban a különféle kulturális, szórakoztató és közösségi rendezvények mellett létjogosultsága van olyan programoknak is, melyeken a lakók felvethetik az őket széles körben érintő problémákat. Ilyen alkalmakkor jelentősen közeledhetnek az álláspontok, az eredmény pedig a békés együtt élés lesz – hangsúlyozta Kiss Dorottya, az intézmény igazgatója.

Az interaktív tréninget Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő, kutyatréner tartja. Elmondta, hogy a sorozatot egy általános jellegű, átfogó előadással nyitják, melyen a kutyatartók és nem kutyatartók táborát, illetve a kutyákat nem kedvelőket és a tőlük félőket is nagyon hasznos, gyakorlatias tanácsokkal látják el. A második alkalomra kimondottan a kutyatartókat, míg a harmadikra a nem kutyásokat várják, ez utóbbi két program időpontját a későbbiekben közlik. Az előadásokon természetesen szívesen fogadják az érintettek témajavaslatait, konkrét problémáikkal kapcsolatos kérdéseit egyaránt.

A szervezők kérik, hogy a tulajdonosok kutyák nélkül érkezzenek a programokra. A részvétel mindenki számára ingyenes.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >