Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása
Májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. április 19.
ImageA szerződéskötést és a munkaterület-átadást követően májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása. Rendkívüli közgyűlést tartottak, amelyen a képviselőtestület egyhangú szavazással kiválasztotta a kivitelezőt, aki az útberuházáson túl a szükséges víziközmű-beruházásokat, valamint a parkoló-, tér- és sétánykialakítást végzi majd.

 

Székesfehérvár Önkormányzata már a Koronás Park, valamint a Ligetsoron létesült szálloda és kosárlabdacsarnok építését követően ígéretet tett a rossz állapotú út felújítására. A beruházás keretében a szükséges víziközmű-munkálatokra is sor kerül, parkolók létesülnek, valamint az iskola és óvoda előtti tér is megszépül, teljessé válik a tavat körülölelő sétány és körforgalmat alakítanak ki.

Ahogy Székesfehérvár polgármestere a legutóbbi közgyűlésen jelezte: még egy tanúsítványt vártak az uniós pályázati forrással megvalósuló fejlesztés kivitelezőjére kiírt közbeszerzési eljárás lezárásához. Ez megérkezett, a keddi rendkívüli közgyűlésen a képviselőtestület egyhangú szavazással hozta meg a döntést, így májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása.

 



Szennyvíz- és ivóvízvezeték átépítéssel, csapadékcsatorna-építéssel indul a kivitelezés, ezt követően kerül sor az útfelújításra, valamint szakaszosan zajlik a Ligetsori Óvoda és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtti tér és a tervezett parkolók építése, illetve a Csónakázó-tó körüli sétány jelenleg murvás szakaszának végleges kialakítása.

A fejlesztés tervezett határideje 360 nap, de a szakemberek azon dolgoznak, hogy már télre közlekedhető legyen az út. A beruházás pontos ütemezéséről részletes tájékoztatást adnak a kivitelezést végző céggel közösen, Székesfehérvár Önkormányzata a munkálatok idejére az ott élők és a közlekedők türelmét kéri. 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >