Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több mint 100 fiatal vesz részt Az ÉN 56-om! vetélkedőn
Több mint 100 fiatal vesz részt Az ÉN 56-om! vetélkedőn Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 19.
ImageJövő hétfőn kerül sor az Az ÉN 56-om! vetélkedő és Mansfeld konferencia rendezvényére a Városházán. A Fiatalok Fehérvárért Egyesület és az 1956-os emlékbizottság programjáról Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok, valamint Gréczy Szimonetta, az Egyesület elnöke tartottak sajtótájékoztatót az Új Nemzedék Közösségi Térben.

 

Az ÉN 56-om! vetélkedő és Mansfeld konferencia rendezvényét április 24-én, hétfőn tartják a Városházán. A Fiatalok Fehérvárért Egyesület az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatásával hirdette meg az ifjúsági programsorozatot azzal a céllal, hogy a jelen diákjait még közelebb hozza és megismertesse a történelmi esemény eszméivel és hőseivel.

 



Molnár Tamás
 civil és ifjúsági ügyekért felelős tanácsnok azt mondta, a város számára kiemelt fontosságú, hogy az emlékévhez kapcsolódóan minél több programot szervezzenek a fiataloknak. Felidézve a 300 diák részvételével lezajlott Magyar Advent című jubileumi műsort, kifejezte: „A székesfehérvári fiataloknak lehetőséget kell adni, hogy ők is megformálják azokat a gondolatokat, mit jelent számukra 1956. Jól látható, hogy a megszólított korosztály kapott a lehetőségen, így több mint száz, főképpen középiskolás diák vesz részt a programban. Remélem, hogy akár ennek, akár más ’56-os rendezvénynek az ifjú résztvevői átérzik a történelmi esemény fontosságát, súlyát, tudnak erőt meríteni ezekből – és olyan példaképeket állítanak maguk elé, amelyek elkísérik őket egész életükben.”

Gréczy Szimonetta
, a tavaly alakult Fiatalok Fehérvárért Egyesület elnöke ismertette a rendezvény részleteit – kifejezve örömét, hogy sokakat meg tudtak szólítani a kezdeményezéssel. A FIFE többlépcsős pályázata a tudást, a problémamegoldó képességet és a kreativitást is figyelembe veszi. A Székesfehérváron tanuló 7-8. osztályos, középiskolás vagy egyetemista diákok pályázhattak, összesen 26 csapat vesz részt a programban. A jelentkezőknek pályaművet kellett készíteniük, alkotásokat vártak szabadon választható technikával, filmet, fotót, verset vagy prózát – ezeket az alkotásokat még a mai nap folyamán el lehet küldeni, egészen éjfélig. A résztvevők a Barátság moziban a hét folyamán megtekintik a Mansfeld című filmet, a program harmadik részét, a vetélkedőt pedig a Városháza Dísztermében bonyolítják. A rendezvény keretében bemutatják a székesfehérvári fiatalok részvételével színpadra vitt Tiszta Szívvel című darabot, valamint a konferencián jelen lesz Sinka Jenő, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >