Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Vörösmarty Szakközépiskolában folytatódik a vándorkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 21.
ImageFolytatódik a nagyipari építési technológiák és az ARÉV fél évszázadáról szóló kiállítás: az „Ötven éve történt” című tárlatot a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumban lehet megnézni június 2-ig. Az érdeklődők számára tárlatvezetést, filmvetítést és a témához kapcsolódó előadásokat is szerveznek, az ünnepélyes megnyitót pénteken este tartják.

 

A város első panelháza fennállásának ötvenéves évfordulója alkalmából indult 2015-ben az a nagyszabású programsorozat, amelynek részeként összegyűjtötték a kor dokumentumait és relikviáit. Az egykori „arévesek” értékőrző és feltáró munkájának köszönhetően jött létre a nagyipari építési technológiákat, az ARÉV eredményeit, illetve közösségi munkáját bemutató vándorkiállítás, az „Ötven éve történt”.


A Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Balatoni út 143.) folytatódik a tárlat bemutatása: az ünnepélyes megnyitót április 21-én, pénteken 18 órakor tartják. A rendezvényt Mészáros Attila alpolgármester és Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntik, az eseményen Kiss Lajos, az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnöke mond szakmai bevezetőt.

A kiállításhoz kapcsolódóan hetenként egy alkalommal tárlatvezetést, filmvetítést és a kiállításhoz kapcsolódó előadást is szerveznek diákcsoportok számára délelőttönként 11 órakor, a felnőtt érdeklődők számára 17 órakor. Az előadássorozat többek között a helyi lakótelepeket, a sportcsarnokot, a hűtőházat, valamint az ARÉV-nél folyó szakképzést mutatják be. A tárlatot június 2-ig lehet megtekinteni hétköznapokon, előre egyeztetett időpontban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >