Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Karikatúra-kiállítás Kisfaludon
Karikatúra-kiállítás Kisfaludon Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 21.
Szakál Antal festőművész humoros képi ábrázolásait tekinthetik meg mindazok, akik az elkövetkezendő hetekben ellátogatnak a Kisfaludi Közösségi Házba. A karikatúrákat tartalmazó kiállítást április 21-én, pénteken 18 órakor nyitják meg. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Emberek jellegzetes vonásait, vagy egy jelenetet torzítva bemutató ábrázolás a karikatúra, mely humoros, s olykor gúnyos célú képi megjelenítés. Célja a szórakoztatáson túl egyfajta figyelmeztetés és bírálat is lehet. A fizikai jellegek és az arckifejezés torzítása olyan régi, mint a művészet. Már az egyiptomi és a mezopotámiai civilizációkban is megjelent az eltúlzó képi ábrázolás.  

 


 

Szakál Antal festőművésztől - akinek festményein túl kisplasztikái és domborművei is igen jól ismertek a fehérváriak előtt - most ilyen alkotásokat tekinthetünk meg. Karikatúra-kiállítása a Kisfaludi Közösségi Házban április 21-én, pénteken 18 órakor nyílik meg. Az eseményen bevezetőt mond Tibai Tibor “szabadúszó nyugdíjas”. A tárlat május 9-ig hétköznapokon 16-20 óráig tekinthető meg. Minden művészet iránt érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >