Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sokan távoznak a Volántól Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 23.
ImageA jelek szerint alaposan átalakul a következő szezonra a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata. Egy sor távozót nemrég jelentett be a klub, akik között öt légiós (Chris Owens, Justin Maylan, Drew Schiestel, Thomas Beauregard, Mike Vernace) van, s a rutinos, sokszoros válogatott Vas János, aki Miskolcra a DVTK Jegesmedvékhez igazol. Érkezői oldalon egyelőre még nincsenek nevek, ám a következő napokban várhatók ezzel kapcsolatban is bejelentések.

 

Mindeközben kijelölte végleges, utazó keretét a kijevi divízió 1/A-világbajnokságra Rich Chernomaz szövetségi kapitány, aki 22+1 játékossal utazik Ukrajnába csütörtökön. Nemzeti csapatunk szombaton a házigazda Ukrajna ellen kezd, majd Ausztria, Dél-Korea, Lengyelország és Kazahsztán ellen játszik. Az utazó keretben végül mindössze hét fehérvári hokis kapott helyet, ami igen régen fordult elő, hiszen az elmúlt másfél évtizedben általában legalább a keret felét a magyar hoki zászlóshajója adja.

Chernomaz ilyen-olyan okokra hivatkozva itthon hagyja a nemzeti együttesből eddig szinte kirobbanthatatlan kapust, Hetényit, valamint Chris Bodót és Brance Orbant akik egyértelműen erősítést jelentenének ennek a válogatottnak. Az ő kihagyásuk több, mint luxusnak, vagy inkább szakmai alkalmatlanságnak tűnik... Nem (csak) emiatt, de összességében ez a magyar alakulat - bármennyire is szeretnénk - valószínűleg nem fog tudni a feljutásért harcolni, sőt, örülhetünk, ha biztosan bent marad a divízió felső csoportjában. A kazahok kiemelkednek, de hazai jégen az ukránok, valamint a lengyelek és az osztrákok is most egy leheletnyivel jobbnak tűnnek a mieinknél. Dél-Koreával rendszerint meggyűlt a bajunk az elmúlt években, ellenük sem vagyunk egyértelmű favoritok, mindazonáltal annyira kiegyenlített a mezőny, hogy szó szerint bármi megtörténhet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >