Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Messi zsenije döntött az el Clásicón
Messi zsenije döntött az el Clásicón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 24.
Image"Sant Messi gloriós!", azaz "szent Messi dicsősége" címmel kürtölte világgá katalánul hivatalos honlapján az FC Barcelona 3-2-es diadalát a Real elleni, madridi el Clásicón. Ha talán a szentté avatáshoz kevés is a két gól és a remek játék, tény, hogy ezen az estén a zseniális argentin jelentette a legfőbb különbséget a két hispán gigász csatájában.

 

De micsoda csata volt! Olyan, amit még sokáig emlegetni fogunk. Végig remek iram, lüktető játék, helyzetek sokasága mindkét oldalon, fantasztikus kapusbravúrok, lélektani fordulópontok, és... Messi... aki a hosszabbítás legvégén döntött. Cristiano Ronaldo ezúttal nem volt az argentin támadóval azonos szinten, csak helyzetekig jutott. Persze, ő is csak ember...

A Real kezdett jobban, helyzetei voltak, majd megszerezte a vezetést is Casemiro szemfüles találatával a félidő közepén. Messi aztán villant egyet, remek alakítása egyenlítést ért. Az első játékrész egészen kiváló volt, de a második még ezt is felülmúlta. Több kihagyott ziccer után Rakitic egy nagyszerű bal lábas átlövéssel megfordította a "csillagok háborúját". Messivel továbbra sem bírtak a blancók védői. Marcelo - vétlennek tűnő - könyököse után már ez első játékrészben percekig ápolták vérző száját, majd besárgult róla Casemiro, akinek lógott a piros is többedik szabálytalansága okán, ám végül Segio Ramos "nyerte" ezt meg, amikor páros lábbal becsúszott, berepült a katalánok ászának, ő föld körüli pályára indult, Ramos meg az öltözőbe...

Gól- és emberelőnyben simán feltehette volna a pontot az í-re a Barcelona, ám Piquet fejesénél Navas hatalmas bravúrral védett, majd a védő ajtó-ablak ziccerbe keveredve belelőtte a kiváló hálóőrbe a labdát, miként az eltiltott Neymar helyén focizó Alcácer közeli spiccelését is hárította a Costa Rica-i portás. Naná, hogy a 10 emberrel focizó Real egyenlített! A 86. minutumban az előtte beállt "Hámesz" Rodríguez szerzett okos gólt a rövidnél a szokás szerint rendezetlen Barca-védők között. 2-2 után a madridiak újabb gólt is lőhettek volna, de nem találtak be. Nem úgy Messi, aki a 92. perc végén egy remek kontra befejezéseként kilőtte a jobb alsó sarkot. Kész, ott vége is lett a derbinek.

Egy ritkán látható színvonalú rangadón nyert meg a Barcelona 3-2-re, ezzel utolérte és meg is előzte a táblázaton a most kevésbé szerencsés Realt, amely viszont egy meccsel kevesebbet játszott. Aligha kérdéses, hatalmas izgalmak lesznek még a hajrában.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >