Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A hazát szolgálni nemes, elismerésre méltó feladat Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 26.
ImageA MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központja szervezett Katonai Toborzó Napot Székesfehérvárra, az Alba Plazával szemközti murvás parkolóba. A reggel kezdődött és délutánig tartó tematikus nap célja, minél több fiatalt megnyerni a katonai szolgálatra.

 

Immár harmadik alkalommal szervezték meg ezt a Katonai Toborzó Napot Székesfehérváron, amelyre most az ország különböző helyőrségeiből érkeztek katonák, haditechnikai eszközök, mondta el Vitál Zsolt alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsok-helyettese a rendezvény megnyitóján. Mint fogalmazott, nem titkolt céljuk, hogy megnyerjék a jelenlévőket és kedvet csináljanak a katonai szolgálat vállalásához.


Beszélt arról is, hogy korunk honvédsége jelentős változáson esett át az utóbbi években. A mai haderő egy professzionális alapokon működő szervezet, melynek fő jellemzője az önkéntesség. Az utóbbi időszak eseményei kapcsán mindenkinek világossá válhatott – mondta -, hogy a Magyar Honvédség feladata sokrétű és szerteágazó. Katonáink nemcsak az országhatáron belül állnak helyt, hanem sokan közülük jelenleg is missziós feladatot látnak el a világ valamelyik pontján. Majd hangsúlyozta, bátran kijelenthető, a katonai pálya kellő izgalmat és kihívást tartogat az arra elhivatottak számára, míg a honvédség vezetői emellett igyekeznek megfelelő feltételeket és juttatásokat kínálni a katonáknak. Céljaik szerint a mai Magyar Honvédség egy stabil és megbízható munkahely kell, hogy legyen, mely minden tekintetben megbecsüli a munkavállalóit.


A hazát szolgálni nemes, elismerésre méltó feladat, legyen szó szerződéses, hivatásos állományú, vagy önkéntes tartalékos katonáról – zárta gondolatait. Majd arra buzdította a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak a Magyar Honvédség kötelékébe, válasszák a bátrak útját, vállaljanak katonai szolgálatot!  

Viza Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város közbiztonsági tanácsnoka a rendezvény kapcsán arról beszélt, hogy egy ország szuverenitását és önvédelmi képességeit nyilván a harci eszközök határozzák meg, de ezen túl nagyon fontos az is, hogy a honvédség olyan fiatalokat be tudjon vonzani, akik erre a pályára hivatásként tudnak majd tekinteni. Székesfehérvár, mint katonaváros büszke honvédjeire, és minden lehetőséget meg is ragad, hogy támogathassa a honvédelmi toborzásokat. Hiszen amelyik fiatal a katonai pályát választja hivatásának, az biztos lehet a jövőjét illetően.   

A rendezvény megnyitóján a Különleges Katonai Díszelgő Csoport zenés koreografált fegyveres alaki fogásokat mutatott be, melynek során vaklőszerrel tüzeltek. Mint az ismertetőben elhangzott, 2002 óta tartanak rendszeresen bemutatókat, amely a Magyar Honvédségben egyedülálló és kiemelkedő. 

A nap programjai között szerepelt még térzene, járőrverseny, katonai közelharc bemutató, és megtekinthetőek voltak a különböző katonai szervezetek haditechnikai bemutatói, köztük repülőgép-szimulátor, lézerpuska lövészet is. 

A rendezvényen jelen volt a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely is, amelynek ügyvezetője, dr. Görög István arról adott tájékoztatást, hogy a parknak alapvető feladata a magyar honvédek életének bemutatása, amit évente mintegy hetvenezer ember irányába közvetítenek. Ezen megszólítottak jelentős része pedig fiatal, akiknek meg kell ismerniük azt, hogy alaptörvényben rögzített kötelezettség a haza védelmére való felkészülés, aminek lehetőségeit a Katonai Emlékparkban módjuk van megismerni, akár iskolai szervezésen keresztül, vagy családi program által.  Elmondta, hogy a mai toborzónapon is azért vannak jelen, hogy ezt a „hidat” felhasználják a kapcsolat erősítésére, és elősegítsék azt az alapfeladatot, mely alkotmányunkban rögzített. 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >