Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szerdán tárlatvezetést is szerveznek a Rendházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 26.
A Szent István Király Múzeum Fejedelmi kincsek című kiállításához szerveznek tárlatvezetést és előadást szerdán délután. Dr. Buza János gazdaságtörténész a szultán adójába befolyt erdélyi tallérokról beszél az érdeklődőknek a Rendház épületben, Török adó, tatár sarc címmel.

 

A Szent István Király Múzeum újabb kiállítása a Fejedelmi kincsek. Az egyedülálló tárlat látogatói egy 16–17. századi erdélyi tallérokból álló, egyedülálló gyűjteményt és egy reprezentatív, 48 darabos erdélyi aranypénz-válogatást láthatnak, amit eredeti, 17. századi erdélyi verőtövek, erdélyi fegyverek gazdagítanak, díszsodronyinggel, huszár félvérttel és sisakkal, díszszablyával, díszbuzogánnyal.

Török adó, tatár sarc – Tallérok Erdély szultáni adójában
címmel tart előadást Prof. Dr. Buza János gazdaságtörténész, a Corvinus Egyetem oktatója április 26-án, szerdán 16.30 órakor a kiselőadóban. Az ismeretterjesztő program előtt, 15 órakor tárlatvezetést is tartanak az érdeklődőknek.

A muzeális szempontból jelentős értékű gyűjteményt június 30-ig tekintheti meg a nagyközönség a Rendház épület Dísztermében (Fő u. 6.).

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >