Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Felújították a Korponai utcát Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 28.
A napokban sor került a felújított Korponai utca műszaki átadására. Teljes szélességben kicserélték a burkolatot, és a szegély megtámasztásával megoldották a csapadékvíz elvezetését is. A városi beruházás 12 millió forintból, a Saára Gyula-program keretében valósult meg.

 

 

Elkezdődtek az év felújításai, építkezései, a Korponai utca műszaki átadására április 26-án, szerdán délelőtt került sor. Az öreghegyi utca felújítása 12 millió forintos beruházásból valósult meg. Az átadáson jelen volt Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője, valamint a kivitelező cég és a Közlekedési Iroda képviselői.

„Ez az utca nagyon rossz állapotban volt, főleg az esőzések jelentettek nagy gondot, a vízbefolyás sokszor a házakat veszélyeztette. Nagyon örülök, hogy a Saára Gyula-programban az öreghegyi beruházások közül idén először ezt tudjuk átadni. A továbbiakban számos kisebb utca fog megújulni a városrészben, legközelebb egy biztonságtechnikai fejlesztésnek lesz a munkaterület-átadása: a Béla út – Fiskális út kereszteződében gyalogos-átkelőhely fog épülni.” – mondta a képviselő.

A beruházás során az eredeti nyomvonalon, pályaszerkezeti vastagságban újították fel az utca burkolatát teljes szélességben. Ez 227 méter hosszú, körülbelül 700 m² útfelületet jelent. A szegélyekkel együtt felújított burkolaton biztosított lesz a csapadékvíznek a csatornáig történő elvezetése is.

A Saára Gyula-programot saját forrásból útfelújítások, valamint járda-és parkolóépítések megvalósítására indította el Székesfehérvár Önkormányzata. A program 2017-ben is folytatódik, valamennyi városrészben terveznek ehhez kapcsolódó beruházásokat.   

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >