Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tanulmányi versenyek a Hermann Zeneiskolában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. április 30.
A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI az iskolát támogató Tálos Edit Alapítvánnyal karöltve, a közelmúltban két nagyszabású tanulmányi versenyt szervezett. A színvonalas megmérettetésekre Dunántúl több megyéjéből érkeztek növendékek.

 

 

5. alkalommal került megrendezésre a Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyei Zeneiskolások V. Furulyaversenye, melyre alapfokú művészeti iskolák növendékei érkeztek. A megmérettetésen 12 város furulyás diákjai mutathatták be tudásukat neves szakmai zsűri – Dr. Széplaki Zoltán, Bánfi Balázs, Nagy Attila furulyaművészek – előtt. 

Szintén az iskola falai között 4. alkalommal került megrendezésre április 12-én az Alapfokú Szanyi Irma Zongoraverseny. A zsűri tagjai - Becht Erika, Farkas Zsolt és Hegyes Ádám zongoraművészek - szerint a verseny magas színvonalon, jó hangulatban zajlott le.

A rendezvényre Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyéből jelentkeztek zeneiskolai alapfokú és továbbképző osztályokban tanuló, valamint kamarazene főtárgyas zongorista növendékek. Székesfehérvár sok-sok tehetséges tanulója mellett Bodajk, Devecser, Dunaújváros, Fonyód, Kaposvár, Mór, Paks, Siófok, Szekszárd, Veszprém és Zirc művészeti iskoláinak zongora tanszaka képviseltette magát a megmérettetésen. 

Palócz Réka
igazgató a versenyek kapcsán hangsúlyozta, hogy fontos a szervező intézmény számára ez a rendezvény, hiszen sok zenetanuló diák kap itt kétévente motivációt az intenzívebb zenetanulásra, esetenként akár a zenei pálya felé való fordulásra is. A versenyeket több szponzor támogatta, de különösen sokat jelentett a többedszer segítséget nyújtó Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány támogatása.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >