Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Társadalmi összefogással újítottak fel egy újabb iskolai játszóteret
Társadalmi összefogással újítottak fel egy újabb iskolai játszóteret Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 30.
ImageÚj udvari játszóeszközt vehettek birtokba a gyerekek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A fejlesztés társadalmi összefogással valósult meg, a szülők által támogatott kezdeményezéshez az Önkormányzat biztosította a hiányzó összeget. A kéttornyos, görgőshidas mászóvárat dr. Cser-Palkovics András polgármester és Timár Nicolette igazgató avatták fel, majd a második osztályosok használatba is vették.

 

 

Udvari játszóeszközöket adtak át  a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.  

2014-ben mérték fel a város iskoláiban a kültéri játékok állapotát, amelyek túlnyomó része nem felelt meg a jogszabályok előírásainak. A lebontott játékok pótlására Székesfehérvár támogatást ajánlott abban az esetben, ha az intézmény maga is társadalmi összefogást kezdeményez és hozzájárul a beruházáshoz. Azóta példaértékűvé vált ez a program az iskolákban: a Hétvezér és a Táncsics után a Rákócziban is új játékot vehettek birtokba a gyerekek. A szabadtéri időtöltést, mozgást és közösségépítést egy többfunkciós, kéttornyos, görgőshidas vár is szolgálja ezentúl az intézményben.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az átadó ünnepségen megjelenteket, külön kiemelten az iskola diákjait: „Az, amit ma itt átadunk nektek, értetek történt, értetek létrejött összefogással valósult meg. Külön kiemelném ebben a szülők szerepét, hiszen az iskola alapítványán keresztül teremtődött meg az alapja annak, hogy ezt a játszóteret át tudjuk adni itt az udvaron.” A polgármester megköszönte a kivitelező cég munkáját, amelynek a népszerű játékait nagyon sokan ismerik a Halesz parkból. Az iskolai mászóvárhoz mindenkinek jó játékot kívánt, a mozgás önfeledt örömének lehetőségét kiemelve.

Az új játék helyén eredetileg egy favár állt, mondta el Timár Nicolette igazgató. A tavaly februári szülői értekezleten hirdették meg azt az akciót, amelyhez csatlakozva a szülők támogatták a játszótér kialakítását. Ezt az alaptőkét egészítette ki dr. Kovács Béla Sándor, a terület önkormányzati képviselője, további szülői adományok érkeztek, valamint egyéb alapítványi támogatást is kaptak.  Az igazgató köszönetet mondott a kivitelezőnek a folyamat során tanúsított együttműködésért, valamint az Önkormányzatnak, hogy kiegészítette a hiányzó összeget.

A kis ünnepségen az iskolai énekkar adott vidám műsort, és verssel is köszöntötték az új játékot. A szalagátvágás után szimbolikusan a 2. B osztály vette birtokba a várat. Az eseményen jelen volt dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő, valamint a kivitelezést végző Acer Kft. ügyvezetője, Telegdy László. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >