Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fejér megyei az év közétkeztetője
Fejér megyei az év közétkeztetője Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 30.
ImageTöbb, mint 7 ezer általános és középiskolás diák szavazata alapján a martonvásári HPM Plusz Kft. (a hamarosan újra nyitó Postakocsi Étterem) csapata nyerte el az ,,Év közétkeztetője 2016." díjat és címet, - tájékoztatott a szép sikert elérő alakulat velencei tagja, Fazekas Zsuzsanna.

 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) közétkeztetést és az egészséges táplálkozást népszerűsítő kampányában az iskolások kedvenc menzaételükre is voksolhattak. A győztes tókörnyéki csapat három ételének köszönheti elsősorban a remek győzelmet, ezek a következők: Sajtos-tejszínes sertéscsíkok párolt rizzsel, halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral és szilvás, zabpelyhes sütemény.

 


 

Fazekas Zsuzsanna elmondta, hogy ő és csapattársai, Hegedűs Anikó, Novozánszki Sándorné, Gutyán Henrietta, Gilányi Tamás és Martonosi Tamás a saját szakterületükön, szakácsként, kézilányként vagy éppen dietetikusként folyamatosan ezen a minőségen produkálnak, mindig erre törekszenek, s büszkék az elért eredményre, ami persze teljesen érthető is. Azt még nem tudják, hogy indulnak-e hasonló megmérettetésen a közeljövőben, mindenesetre ez sem elképzelhetetlen a mostani sikerélmény okán.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet még tavaly év végén indította útjára az „Élj könnyebben!" kampányt, amely az egészséges közétkeztetés, valamint a kormányzati törekvésekkel összhangban a gyermekek egészséges táplálkozásának népszerűsítését tűzte ki célul az iskolák, a diákok és a szülők körében. A kampány köré szervezett játékban, melyben a diákok kedvenc menzaételükre és közétkeztetőjükre is szavazhattak, nagy számban vettek részt a diákok. Az összesítésből kiderült, hogy a voksok 44 magyarországi településről érkeztek, és együttesen 298 osztály 7.500 diákja mondott véleményt a menzán naponta fogyasztott ételekről.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >