Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Székesfehérvár Közbiztonságáért" díjakat adtak át Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 29.
ImageA Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettesének, valamint a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének ítélte oda idén Székesfehérvár Közgyűlése a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díjat. Az elismerést a péntek reggeli közgyűlésen adta át a város polgármestere.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették Székesfehérvár szellemi és anyagi gyarapodását. 

„Székesfehérvár Közbiztonságáért” díj adományozható annak a személynek, aki a bűnmegelőzés és a bűnüldözés területén, tartós és kiemelkedő munkát végez, helytállásával Székesfehérvár polgáraiban a rendőrség tekintélyét és a beléje vetett bizalmat erősíti, illetve életvitele, magánélete a rendőri hivatáshoz méltó, továbbá annak a személynek, aki Székesfehérvár Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományában tartós és kiemelkedő munkát végez, helytállásával Székesfehérvár polgáraiban a tűzoltóság tekintélyét és a beléje vetett bizalmat erősíti, illetve életvitele, magánélete a tűzoltói hivatáshoz méltó. 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dr. Teveli Zsolt rendőr százados, valamint Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes részére kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díjat adományozott, melyet a város polgármestere a pénteki napon adott át részükre.

 

A kitüntetettek méltatása az alábbiakban olvasható:

Dr. Teveli Zsolt r. százados hivatásos szolgálatát 2007. március 16-án kezdte meg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály, Nyomozó Alosztályán nyomozóként. Megbízható és kiemelkedő munkája eredményeként az évek során egyre magasabb beosztásba került, végigjárva bűnügyi területen a „ranglétrát”. Így dolgozott főnyomozói, kiemelt főnyomozói, csoportvezetői és alosztályvezető-helyettesi beosztásokban. A Bűnügyi Osztály osztályvezető-helyettesi beosztását 2012. december 1-je óta látja el.
Szakmai előmenetele is igazolja, hogy a Százados minden eddigi beosztásában átlagon felüli teljesítményt nyújtott, és ez tette alkalmassá arra, hogy egyre nagyobb felelősséggel járó munkakört tölthessen be.
Az informatikai rendszerek innovatív térhódításai egyre több lehetőséget biztosítanak a rendőrségi bűnügyi ügyfeldolgozó munkában is, mely területen Osztályvezető-helyettes úr egyfajta szaktekintéllyé nőtte ki magát.
A Bűnügyi Osztály vezetőjének távolléte esetén az osztályvezető feladatainak ellátásán túl, napi szinten koordinálja a nyomozásokat, meghatározza az egyes eljárások főbb irányait, valamint a folyamatban lévő ügyekben elemző-értékelő munkát végez. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnügyi területén jelentkező feladatokat komplexen kezelő Százados precíz, alázatos szolgálatellátása példamutató.  
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dr. Teveli Zsolt r. százados szakmai múltja, hivatástudata, a bűnügyi területen végzett kiemelkedő szolgálatellátása, és ezáltal Székesfehérvár közbiztonságához való hozzájárulása elismeréseként adományozta részére a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díjat. 

Farkas-Bozsik Gábor tű. alezredes 1997. április 1-jén került a Fővárosi Tűzoltóság hivatásos állományába beosztott tűzoltói beosztásba. Folyamatos önképzésének, valamint rátermettségének és hivatástudatának köszönhetően 2005-ben a Belvárosi Tűzőrség szerparancsnokává nevezték ki. A Pollack Mihály Műszaki Főiskola elvégzését követően kiemelt főelőadóként a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság tűzvizsgáló csoportjának tagjává vált. Majd 2011-ben került a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába, ahol először a tűzoltósági felügyelőségen, majd az igazgatóság hatósági osztályán dolgozott.  
Jelenleg a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője – mely beosztást 2014. október 1-je óta tölti be -, s emellett megbízással látja el a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivői feladatait.
Kezdeményezésére és szervezésében a székesfehérvári tűzoltók több speciális gyakorlatot is tartottak, amelyek során olyan ismeretekre tettek szert, melyek növelik a beavatkozások hatékonyságát.    
Rendszeres meghívott vendége a Vörösmarty Rádió katasztrófavédelmi műsorórájának, melynek alapvető feladata a székesfehérvári lakosság tűzvédelmi, katasztrófavédelmi ismereteinek a bővítése.
Alezredes úr különös figyelmet fordít az ifjúság tűzvédelmi ismereteinek bővítésére is: többször tartott előadást városunk oktatási intézményeiben és szervezett gyakorlati foglalkozásokat a diákok számára.
Szabadidejében is több szállal kötődik a tűzoltósághoz és a tűzvédelemhez: 2014 óta a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség titkára és szívügyének tekinti lakóhelyén az önkéntes tűzoltóság fejlődését. Szabadidejében rendszeresen oktatja és képzi az önkéntes tűzoltókat.
Életvitele, magánélete példaként állhat a hivatásos tűzoltók előtt, és alkalmas arra, hogy az emberek katasztrófavédelmi szervezetekbe vetett bizalmát erősítse. 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Farkas-Bozsik Gábor tű. alezredes huzamos ideje végzett magas színvonalú szakmai munkája, hivatásoshoz méltó életvitele, valamint a székesfehérváriak élet- és vagyonbiztonságának növelése érdekében kifejtett szakmai tevékenysége elismeréseként adományozta részére a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díjat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >