Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újabb 33+11 parkolóhelyet adtak át Vízivárosban
Újabb 33+11 parkolóhelyet adtak át Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 10.
ImageA Budai út 94-98-100. számú panelházak mögött új, illetve felújított parkolóhelyek kerültek átadásra. A területek műszaki átadásán – melynek során a forgalomba helyezési eljárás is lezajlott – dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek a tavaly kezdődött és most véget ért 80 millió forintos beruházással kapcsolatban.

 

Megtörtént a Gőzmalom utcában lévő, Fűtőerőmű mögötti területtől egészen a Budai út 100-ig tartó parkoló- és parkosítási program utolsó ütemének a műszaki átadása, mely egyúttal a parkolók forgalomba helyezési eljárása is volt. A Budai út 94-98-100. számú lakóépületek mögött az elmúlt hetekben a beruházás C,D és E ütemeként 33 új parkolóhely került kialakításra, míg a Budai út 98. számú ház mellett 11 fel is lett újítva, melynek kivitelezési költsége összességében mintegy 25 millió forintot tett ki. Ezeket adták át most. Így a tavalyi évben elkezdett 80 millió forintos beruházás befejeződött, melynek eredményeképp összesen 155 új parkoló létesült Vízivárosban. 

Mint azt dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, akivel csak találkozik ebben a városrészben, nagyon örül annak, hogy ezen új parkolók kialakításra kerültek, hiszen az itt lakóknak erre már nagy szükségük volt. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a parkolóhelyek kialakításánál tekintettel voltak a mozgáskorlátozottakra is, számukra mindegyik parkolóban két-két helyet biztosítottak. Ezen túl beszélt arról is, hogy a parkolóhelyek és a parkosítás mellett lakossági kérésre kialakításra kerültek járdák is, melyek használatára felhívta a lakók figyelmét, és kérte, hogy ne a füves területeket használják a gyalogosközlekedésre.  

A parkosítással kapcsolatban elmondta, hogy a Városgondnokság több mint 600 növényt ültetett el, köztük virágokat, cserjéket és még talajtakarókat, valamint 86 fát is, a további tereprendezés, füvesítés is a közeljövőben megvalósul. Arról is beszámolt, hogy a parkosított területeken padok is folyamatosan kihelyezésre kerülnek annak érdekében, hogy Vízivárosnak ez a területe is kicsit otthonosabb legyen. Kérte a lakókat, hogy óvják és szeressék környezetüket, figyeljenek a rendeltetésének megfelelő használatára. 

Tájékoztatást adott arról is, hogy még idén sor kerül a Gáz utca 18. mögötti és a Sarló utca 2. melletti parkolók felújítására, valamint a Gáz utca  10-től a Széna térig terjedő járdaszakasz, illetve a Rákóczi utca 27-41. közötti négyemeletes házak bekötőjárdáinak teljes felújítására.  A jövő évi terveket illetően pedig elmondta, hogy a Budai út 92-98. számú lakóházak közötti parkolókat, illetve járdákat fogják majd felújítani és folytatódik további 150 új parkoló építése a Fűtőerőmű területén.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >