Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megkezdődnek a Ligetsor felújítási munkálatai Nyomtatás E-mail
Írta: Csabai Dorina Eszter, Havasi Tímea   
2017. május 11.
ImageCsütörtökön délelőtt a Koronás Parkban tartott sajtótájékoztató keretében került sor a munkaterület átadására, így még ebben a hónapban megkezdheti a kivitelező cég a Ligetsor felújítási munkálatait. Megújul az útburkolat, a csapadékvíz elvezetés rendszere, parkolók létesülnek, járdák építésével kedvezőbbé válik a gyalogosforgalom, biciklis sávot alakítanak ki és körforgalom is létesül.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” megnevezésű TOP 6.1.5-15 kódszámú pályázati felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be a Ligetsor felújítása érdekében. A projekt kapcsán a Támogatási Szerződés tavaly decemberben került megkötésre.

A Ligetsor felújítása kapcsán a fejlesztés keretében májusban megkezdődik a meglévő csapadékcsatornák átépítése, valamint az új parkolók csapadékvíz elvezetését biztosító csatornák épülnek ki. Ezt követően a Ligetsoron a meglévő elhasználódott, elégtelen teherbírású útburkolat teljes felújítása, ezzel együtt a kerékpáros forgalom biztosítása érdekében kerékpár sávok létesítése valósul meg mindkét oldalon járdák kiépítésével.

A Koronás park, az általános iskola és az óvoda parkolási igényeinek kiszolgálására új parkolók épülnek, kiszolgáló utakkal és járdákkal. A Ligetsor – Szedres köz – buszvégállomás útcsatlakozásába új körforgalmi csomópont épül a meglévő útcsatlakozás helyett. A körforgalomba öt ág csatlakozik be, a meglévő útcsatlakozások alapján. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Ligetsori Óvoda előtti téren a jelenlegi aszfalt burkolatok helyett térkő burkolatok, szinteltolásos teraszok épülnek. A meglévő csapadékcsatornák kiváltására az új csapadék csatornák kiépítését az utca burkolatának felújítása és a meglévő csapadék csatorna rossz állapota indokolja. A Koronás Parkban, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Ligetsori Óvoda előtti fejlesztési helyszínen épülő új parkolók, valamint a Ligetsor – Bregyó köz csatlakozásában épülő körforgalom csapadékvíz elvezetését új csatornával oldják meg.

A projekttel párhuzamosan valósul meg az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje a Víziközmű Fejlesztési Alapból. A város biztonságos vízellátásának érdekében, a Ligetsori főellátó vezeték átépítés alatti üzemen kívül helyezése okán szükséges a jelenleg is zajló, Seregélyesi úti DN 400 mm–es főellátó vízvezeték kiépítése. A beruházások befejeztével a város vízellátásának biztonsága nagymértékben javulni fog. A munkálatok előre láthatóan egy éven belül befejeződnek.

A projekt címe: „Ligetsor felújítása”, azonosítószáma: TOP-6.1.5-15-SF1-2016-00001, projekt tervezett, elszámolható összköltsége: 594 318 382 Ft
A munkálatok idején a forgalmat több ütemben lezárással, forgalom-eltereléssel lehet megoldani, ezért a lakosság türelemét kérjük.

Csütörtökön került sor a munkaterület átadásra, melyet követően még ebben a hónapban indulnak a munkálatok.
 
A közbeszerzési eljárások lezárultával végre elkezdődhet a Ligetsor régóta várt felújítása. A beruházás a kivitelező vállalása szerint egy éven belül elkészül, ami hosszú idő, ám nem nagy ár azért, hogy az útszakasz teljes egészében megújul, beleértve a térrendezéseket, a parkolók építését. – hangsúlyozta dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő.
 
Óriási előrelépés a Ligetsor felújítása, ami egy város-rehabilitációs projekt befejező szakaszának tekinthető a Koronás Park kialakítását, a mellette lévő szálloda és edzőcsarnok megépítését, illetve a Csónakázó-tó rehabilitációját követően. Fontos lenne a területet összekötni a Belvárossal, hogy a kirándulók, a sétáló gyerekek és felnőttek számára még könnyebben elérhető legyen pihenés, kikapcsolódás céljából. – mondta Szigli István önkormányzati képviselő. Kiemelte, hogy a felújítással együtt járó kellemetlenségek elkerülhetetlenek lesznek, amit több alkalommal jeleztek a lakosságnak, ám fontos, hogy a Ligetsor legyen méltó Székesfehérvárhoz.

Május 17-én, szerdán 17.00 órakor lakossági fórumot tartanak a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, ahol a beruházás ütemezéséről, lebonyolításának pontos menetéről tájékoztatják az érintetteket. Az eseményen részt vesznek többek között a körzet önkormányzati képviselői és a kivitelező cég képviselői.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >