Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Új fitneszeszközök a Széna téri Iskolában
Új fitneszeszközök a Széna téri Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 11.
ImageHosszú folyamat részeként, sok szervezet és ember összefogásával valósulhatott meg azoknak a fitneszeszközöknek az átadása, amelyre tegnap délután került sor a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola udvarán. A rendezvényen részt vett a körzet önkormányzati képviselője, Deák Lajosné, akinek hathatós támogatása is közrejátszott abban, hogy az iskolaudvar új játékokkal gazdagodott.

 

A Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola minősített öko referenciaintézményként elkötelezett a környezeti nevelés, ezen belül a fenntarthatóság, a természetvédelem, a környezeti kultúra, valamint az egészséges élet tekintetében. Ennek fényében került sor iskolájukban a tegnapi napon a „Madarak és a fák napja” megünneplésére, valamint ennek keretében azoknak a fitneszeszközöknek az átadására, amely egy széleskörű összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg.    

Mint arról Minárikné Ambrus Magdolna iskolaigazgató az ünnepség keretében beszámolt, még a tavalyi évben az Arconic pályázatának köszönhetően kapott az iskola "Tanulás-Művelődés-Sport” Alapítványa közel 850 000 forintot, azt értékelve, hogy az iskola épületének bizonyos részeiben, valamint az udvarukon önkéntes felújítási munkálatokat végeztek a cég alkalmazottai, valamint a nevelőtestület tagjai és a diákok közösen. Ezt követően merült fel a Diákönkormányzat kérése alapján a rendbetett udvarra az új játszóeszközök telepítésének gondolata, amelyre azonban az elnyert összeg nem volt elegendő. Ekkor állt az ügy mellé a szülői munkaközösség, valamint a körzet önkormányzati képviselője, Deák Lajosné és a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is, akiknek anyagi támogatásával sikerült megvásárolni az eszközöket, amiknek kivitelezési munkálatait a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végezte, mely együttesen 2 600 000 forintot tett ki. Az eszközök üzemeltetését a Székesfehérvári Intézményi Központ biztosítja.


Az iskolaigazgató az átadón arról is beszélt, hogy mind a gyerekek szülei, mind a pedagógusok példát mutattak az önkéntes munkáról és a társadalmi felelősségvállalásról. Majd azt mondta a gyerekeknek, hogyha érzik, hogy mindez szeretetből történt, akkor nagyon vigyázzanak a fitneszeszközökre, és legyenek olyan felnőttek, mint azok, akiknek ezeket köszönhetik. Legyenek felelősek, valamint a környezetükért tenni és szeretni akarók. Hiszen – mint Móra Ferenc örökbecsű mondatát idézte - „Szeretet az élet.” 

A sporteszközpark átadásán Deák Lajosné önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy Székesfehérvár Önkormányzata néhány évvel ezelőtt vizsgálta felül minden közintézményben a játszóeszközök állapotát. Ennek során tapasztalták azt, hogy sok semmiféle szakhatósági engedéllyel nem rendelkezik, és nem is felel meg az előírásoknak. Ezért azok le lettek bontatva.
Ezt követően vetődött fel a Széna téri Iskolában új eszközök beszerzésének a gondolata, mely egy széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően mostanra valósulhatott meg. Örömét fejezte ki, hogy ehhez mindenki hozzájárult mind anyagilag, mind erkölcsileg, mind munkájával. S olyan eszközök kerültek megvásárlásra, melyeket maguk a gyerekek választottak ki, az egészséges életmód szempontjából, az intézmény öko iskola mivoltára tekintettel. 

A fitneszeszközöket a hivatalos ceremóniát követően, az iskola negyedik osztályosai vették elsőként birtokba.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >