Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hosszabbításban döntött az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 11.
ImageJátszott a tűzzel, de végül nem égett meg az Alba Fehérvár Puebla Plus a férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjének első összecsapásán a Kecskemét ellen.

 

 

Braniszlav Dzunics alap- és középszakasz-győztes együttese hazai pályán az utolsó játékrész közepén még 7 pontos hátrányban volt a KTE ellen, sőt 18 másodperccel a befejezés előtt is kettővel ment a Kecskemét, majd két sikeres Alba büntető után ennyi ideje volt a győztes kosár megszerzésére, de nem sikerült. Az 5 perces hosszabbításban már nem volt kérdés, hamar ellépett az Alba 7 ponttal, majd végül tízzel, 89-79-re nyert. A ráadást 13-3-ra hozta a fehérvári gárda, amely ezzel a nehéz, de fontos sikerrel 1-0-ra vezet összesítésben az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

A nyerő ember Mohammed és Taylor volt, mind a ketten nagyon fontos pontokat szereztek a hosszabbításban. Előbbi összességében 18, utóbbi 19 egységgel zárt. Mellettük a 17 pontos Lóránt, a 15-ig jutó Shepard és a 12 pontot szorgoskodó Farr tett sokat a győzelemért. A következő meccsre szombaton (május 13.) kerül sor Kecskeméten, majd május 16-án, kedden 18.30-kor ismét a Gáz utcai csarnokban randevúznak a felek.

Az esélyesebb csapatoknak nagyon nem ment a rájátszás nyitányán: a Körmend alapos verést kapott saját közönsége előtt a Pécstől, a Falco és a ZTE pedig igen nehezen tudta csak legyőzni hazai pályán a Kaposvárt, illetve a Szolnokot. Minden párharcban jelezték a kevesebbre taksált csapatok, hogy nem adják ajándékba senkinek a továbbjutást.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >