Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Magyar siker a nemzetközi operaversenyen - Zemlényi Eszter 3. helyezett
Magyar siker a nemzetközi operaversenyen - Zemlényi Eszter 3. helyezett Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 15.
Harmadik helyezést ért el a Baltikum legrangosabb operaversenyén, a Klaudia Taev Nemzetközi Operaversenyen Zemlényi Eszter, a fiatal magyar szoprán.

 

 

A verseny első fordulóját 23 városban rendezték meg, melyeken 38 országból 246 énekes mérettette meg magát. Budapesten a Művészetek Palotája társszervezőként adott otthont az eseménynek.

Az első forduló alapján a Pärnuba meghívott énekesek további 4 forduló során bizonyíthatták tudásukat operaáriák és dalok előadásával. A 11 tagú zsűri elnöke a méltán világhírű drámai szoprán énekesnő, Luana DeVol volt, Magyarországról pedig Bátor Tamás, a Művészetek Palotájának koprodukciós programigazgatója vett részt a döntésben.

 


 

Zemlényi Eszter - aki tavaly Blonde szerepével debütált a Magyar Állami Operaházban - 2013-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Halmai Katalin és Kéry Tamás növendékeként, 2016-tól pedig Kertesi Ingrid a mestere.

Az öt fordulós verseny döntőjén a 6 kiválasztott finalista produkcióját a nemzeti televízió és rádió is élőben közvetítette.

Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Klaudia Taev énekverseny döntőjében Zemlényi Eszter az amerikai, lett, ukrán, litván és belorusz versenyzőkkel mérhette össze tudását. A fináléban a fiatal művésznő Blonde áriáját és Kunigunda bravúráriáját énekelte, amelyet a közönség mellet az őt kísérő zenekar is tapssal jutalmazott.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >