Kezdőlap arrow Kultúra arrow "Húzd keresztül...!"
"Húzd keresztül...!" Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Művelődési Központ   
2017. május 18.
ImageÖtödik alkalommal rendezik meg a Művészetek Házában a „Húzd Keresztül…!” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválját szombaton. A versenyprogram 10 órakor kezdődik, 25 csoport méri össze tudását. A rendezvényre szeretettel várják a néptáncot kedvelő fiatalokat, a hozzátartozókat és a szurkolókat.

 

A Motívum Kulturális Egyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza, valamint az Alba Regia Táncegyesület közös szervezésében immár ötödik alkalommal mérhetik össze néptánctudásukat a versenyző tánccsoportok a „Húzd Keresztül…!” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiváljának keretében.  A találkozó célja, hogy az országban működő gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek, különböző korosztályok és táncműhelyek bemutatkozhassanak egymásnak, valamint egy szakmai grémium előtt. Székesfehérváron évi rendszerességgel lehetőséget biztosítanak erre a csoportoknak. Az elnyerhető minősítési fokozatok: arany, ezüst, bronz és kiemelt arany. A zsűri fesztiváldíjat és koreográfiai díjat is odaítél a nap végén.

A május 20-án, szombaton 10 órakor kezdődő versenyprogramon 25 táncegyüttes képviseli települését illetve iskoláját, az ország különböző pontjairól.  A csoportok jelentős részének zenei kíséretét a székesfehérvári Galiba Zenekar látja el, ők lesznek a fesztivál „központi zenekara”.  A versenyprogram végeztével a zsűri szakmai egyeztetése alatt a résztvevő táncosok különböző szabadidős programokon, kézműves foglalkozásokon, filmvetítéseken vehetnek részt, megtekintheti A DÖNTÉS kiállítást, valamint a Kákics Zenekar táncházában mulathatják az időt az eredményhirdetésig.

A néptáncfesztivál szakmai zsűrijében elismert néptáncos szakemberek, koreográfusok, néptánc pedagógusok foglalnak helyet: Tóth Judit, a Gödöllő Táncegyüttes művészeti vezetője, Hahn-Kakas István, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús táncos, 2015 OTP Táncház díjjal kitüntetett néptáncpedagógus és Kökény Richárd Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Magyar Állami Népi Együttes tánckarvezetője, Örökös Aranysarkantyús néptáncos.

A programot a Motívum Kulturális Egyesület szervezi, a lebonyolításához Székesfehérvár Megye Jogú Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap, valamint az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és az Alba Regia Táncegyesület is támogatást nyújt.

A rendezvényre szeretettel várják a néptáncot kedvelő fiatalokat, hozzátartozókat, szurkolókat!Résztvevő együttesek:

Seregélyesi Gyöngyszemek (Seregélyes); Cseppforrás Néptáncegyüttes (Százhalombatta); Kissiba Néptáncegyüttes (Százhalombatta); Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes (Veszprém); Ikarus Táncegyüttes (Székesfehérvár); Szilágyi Keresztény Iskola és AMI 3. osztályos csoportja (Veszprém); Naprózsa Néptáncegyüttes (Százhalombatta); Tordasi Pillikék 2. csoportja (Tordas); Tordasi Pillikék 3. csoportja (Tordas); Sárvíz Táncegyüttes (Aba); Talentum Gyermektáncegyüttes (Szabadka); Sziporkázó Táncegyüttes (Palics); Kalocsai Liszt Ferenc AMI Kis Bokréta csoportja (Kalocsa); Kalocsai Liszt Ferenc AMI Bokréta csoportja (Kalocsa); Gezemice Néptánccsoport (Gencsapáti); Kiskópic Néptánccsoport (Gencsapáti); Kodály Zoltán Ált. Isk. Gimnázium és AMI Árvalányhaj Néptánccsoportja (Székesfehérvár); Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Keszőce, Csöröge, Gabonca csoportjai (Székesfehérvár)


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >