Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kortárs kerámiák, festmények és fotók Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 17.
Kerámiákból, festményekből, fotókból és hangszerekből nyílnak kiállítások a hét folyamán a Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozatában, Revák Katalin, Máder Barna, Neményi Zsolt és Pinke Miklós alkotásait nézhetjük meg, a hangszerek Mihály György gyűjteményének kincsei.

 


Szerdán délután bővül a Fesztivál kiállításainak sora. 17 órakor …hol nem volt címmel nyílik meg a Vörösmarty Társaság termében Revák Katalin és Máder Barna keramikus művészek tavaszi tárlata. A művészek saját meséinek porcelán és kerámia tárgyaiban városokban rejtőzködő macskák, csigaemberek, titkot rejtő fiókos medvék és komoly dolgok is megférnek.

„A múlt hangszerei a jelenkor zenéjében”- ezzel a címmel hangszerkiállítást szerveznek Mihály György gyűjteményéből csütörtökön 17.30 órakor a Köfém Művelődési Házban. A Hermann iskolai kórusának vezetője, a MusiColore Énekegyüttes tagja a muzeális értékű magyar történelmi és népi hangszerek mellett más kultúrák, távoli kontinensek instrumentumait is gyűjti, kollekciójában több mint 600 darab időtlen tárgy található – hogy a historikus előadásmód és a hagyományok ne felejtődjenek el, és hogy beépüljenek akár a modern zenébe. A kiállítás megnyitója után a MusiColore ad koncertet.

A Szabadművelődés Házában csütörtökön 19 órakor Neményi Zsolt mutatkozik be fotóival. A művész sokoldalú alkotói tevékenységét az irodalom, a képzőművészet és a zene területeivel lehet leírni: versekből és kisprózákból két kötete jelent meg, ezenkívül gyerekkora óta dobol – a kiállításmegnyitót követően a Jordán Adél & a Puszi zenekar koncertjén hallhatják az érdeklődők.

Pinke Miklós kiállítása pénteken nyílik 18 órakor, Rétegek címmel. A képzőművész negyven éves, rétegről rétegre megmutatkozó alkotói pályájának összefoglalását nézhetjük meg, egyfajta sorozatként végigkövetve az ismétlődő, újra megjelenő motívumokat, témákat, a munkafolyam állomásait. A tárlaton más jellegű alkotások is lesznek, mint például művészkönyvek, kerámiák vagy szöveges papírképek. Az érdeklődőket a Múzeum Országzászló téri épületében várják, valamint minden székesfehérvári kiállítóhelyen, amelyek a Kortárs Művészeti Fesztivál ideje alatt ingyenesen látogathatók.


A további programokról, a hét előadásairól a http://kortarsfesztival.hu/inside/2017/musornaptar/ oldalon lehet olvasni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >