Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújult az útburkolat az Akácfa utcában
Megújult az útburkolat az Akácfa utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. május 22.
Teljes hosszában megújult a forgalmas Akácfa utca burkolata Székesfehérváron. A beruházás műszaki átadását a napokban tartották. Ezzel elkezdődött az a fontos fejlesztési folyamat, amely a környező „fa” utcákat érinti a Déli összekötő út elkészültéig.

 

Teljes hosszában, mintegy 290 méteren megújult az Akácfa utca burkolata Székesfehérváron. A munkálatok elvégzésére a régi burkolat rossz állapota, a süllyedések és kopások miatt volt szükség. A kiegyenlített, megerősített pályaszerkezet lehetővé teszi a komfortosabb, biztonságosabb közlekedést a rövid, ám az átmenő-forgalom miatt terhelt útszakaszon. A műszaki átadást Mészáros Attila önkormányzati képviselő, valamint a kivitelező cég és a szakhatóságok képviselőinek részvételével tartották.

Az útfelújítás az Akácfa utcában élők régi igénye volt. Az Önkormányzat a Saára Gyula-program keretében saját forrásból, rövid idő alatt valósította meg a fejlesztést bruttó 24 millió forint értékben. Ez a beruházás az első lépése annak a fejlesztési folyamatnak, melynek során a környező „fa” utcákat – a Fenyőfa, a Hársfa, a Diófa, a Tölgyfa és a Nyárfa utcákat – felújítják a Déli összekötő út elkészültéig. – hangsúlyozta Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

A töredezett, kevéssé teherbíró útburkolat felújítása, részben teljes pályaszerkezet-cseréje mellett térkő burkolatot kaptak a buszmegállók, több szakaszon zúzalékot helyeztek a padkára, illetve a kapubejárókat és az aknafedlapokat az új burkolat szintjéhez igazították. A beruházást az Útéppark Kft. végezte.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >