Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Hagyományt teremtettünk..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. május 23.
Image13 éve működik Kincsesbányán a Kincs Kultúra Sport Szabadidős Egyesület. Programjaikról már számos alkalommal beszámoltunk a Fehérvári Híreken, s most jöjjön egy rövid összefoglaló e jubileum kapcsán, amelyből megtudható az is, hogy az alapítók képviselői díjuk lemondásával is támogatják a szervezet működését – és járulnak hozzá a lakosság szabadidős programjainak finanszírozásához.

 

„Sokáig csupán egy Internet klubbot működtettünk, hogy a fiataloknak hétvégére értelmes szabadidős programot kínáljunk.” – mesélt a kezdetekről Szatzker Csaba –„Később kosárlabdacsapatot alakítottunk, móri kosárlabda kedvelőkkel kiegészülve hosszú évekig játszottunk a megye bajnokságban. Napjainkra legfontosabb feladatunknak azt tartjuk, hogy ingyenes sportolási lehetőséget biztosítsunk kincsesbányaiaknak és minden érdeklődőnek.”

Ennek fényében kosárlabda s asztalitenisz is szerepel a kínálatban, a hét három napján. Ezen kívül hosszú évek óta szerveznek egész napos családi programokat, melyen minden sport-tevékenység, szórakoztató elem (ugrálóvár, kézműveség…) és az ebéd is ingyenes.

Szintén hagyományteremtő céllal 7 éve indították útjára az egykori nagy tehetségről elnevezett Töltésy Pál asztalitenisz emlékversenyt. Túraszakosztályuk tagjai az általános iskola túrázóival közös túrákon vesznek részt.

Az egyesület erejéhez mérten részt vett az elmúlt év végi jótékonysági akcióban is, valamint 46 ajándékcsomagot ajándékoztak a kincsesi ovisoknak.

„2017-ben a korábban beindított programjaink fenntarthatóságára helyezzük a hangsúlyt.” – mondta Szatzker Csaba – „Új elemként októberben terepfutó versenyt rendezünk Kincsesbánya és Bakonykúti között. Az útvonal a Kelet-Bakony legszebb tájain halad át.”

Csaba elmondta, hogy az egyesület működését elsősorban önkormányzati képviselői díjuk lemondásából finanszírozák. Kiss Péter elnök és Csaba így 360 ezer Ft-tal gazdagítja a szervezet kasszáját.

 „Képviselőként fontosnak érezzük, hogy segítsünk más, Kincsesbányán értékes tevékenységet végző szervezetet is. „ – mondta Csaba – „Így, szintén képviselői díjunkból 180 ezer ft-val támogatjuk a helyi polgárőröket. Szintén jelentős bevétel  szabadidős egyesületünknek a lakosok 1%-os felajánlása, melyből az elmúlt évben közel 300 ezer ft gyúlt össze.”

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >