Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyeregben a Velencei Vágta Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 23.
ImageA velencei-tavi térség és egész Fejér megye egyik legjelentősebb eseményének ígérkezik nyáron a Nemzeti Vágta helyi előfutama, a Velencei Vágta. A július 9-én esedékes rendezvény mögé sokan felsorakoztak, akik közül többen egy promóciós napot töltöttek a helyszínen, különböző programokkal.

 

Az egészséges életmód és az esélyegyenlőség egyik fő aktivistája, Weisz Fanni, valamint dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia budapesti nagykövete, Kaszás Géza színész-rendező, és Sasvári Sándor Jászai-díjas színész-énekes erősítette a Velencei Vágta szervezőcsapatát.

Széplaki Attila, az esemény főszervezője elmondta, nagyon örül, hogy egyre inkább megmutatkozik az összefogás a vágta érdekében.

- Velence polgármestere, Koszti András úr kezdettől fogva a tervem mellett áll, általa díjmentesen megkaptuk erre az alkalomra a páratlan fekvésű Sárkányos rétet, ahol közvetlenül a tóparton vágtázhatnak majd az indulók. Az ő támogatásának is köszönhetően elvállalta a fővédnökséget a választókerület országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos úr, ami külön rangot ad az eseménynek. Ugyancsak köszönöm a támogatását és segítő szándékát dr. Simon László kormánymegbízott úrnak, valamint Mongólia nagykövetének, dr. Batbayar Zeneemyadarnak, aki egy másik lovasnemzetet képviselve pontosan felismerte a vágta jelentőségét. A sornak messze nincs még vége! A tüneményes Weisz Fanni, a kiváló rádiós műsorvezető és zenész Abaházi Csaba, valamint a lovakkal régi barátságban lévő Kaszás Géza és Sasvári Sándor művész urak szintén azonnal mellém álltak, tapasztalatukkal, ismertségükkel felbecsülhetetlen mértékben segítik ügyünket. - mondta Széplaki Attila.

A főszervezővel az élen Weisz Fanni, Sasvári Sándor, Kaszás Géza és a mongol nagykövet meglepte a Polgármesteri Hivatalban Velence első emberét, Koszti Andrást, akivel egy jó hangulatú és konstruktív egyeztetést folytattak a további teendőkről. Ezt követően a Fehérvár Médiacentrumban folytatódott a "vágta-körút", már Batbayar Zeneemyadar nélkül, ugyanis a dalos kedvű nagykövetnek (a YouTube-on már közel 50 ezren tekintették meg a Csillagok, csillagok című népdal, általa, egy szál gitárral nagy átéléssel előadott verzióját https://youtu.be/A7jyOF-nO8Q) hivatali programja okán vissza kellett sietnie Budapestre. Sasvári Sándor és Kaszás Géza érthetően otthonosan érezte magát a Vörösmarty Rádió mikrofonja, valamint a Fehérvár TV kamerája előtt, miközben internetes interjú is készült a csapat több tagjával.

 

A székesfehérvári kitérő után a Velencei Vágta helyszínén, a Sárkányos réten már a nadapi Póni Tanlovarda jóvoltából két négylábú jószág várta az érkezőket. Sasvári Sándor, aki lovasszínházi előadásaival, saját lovardájával és díjugrató múltjával saját bevallása szerint is szerelmese a lovaknak, azonnal összebarátkozott az állatokkal, különösen a nagyobb termetű, 13 éves pacival, aki roppant türelemmel és bizalommal fogadta az emberi közeledést, s még az elsőre kissé riadt Weisz Fannit is el tudta csábítani, Sasi bátorságán felbuzdulva ő is hamar eljutott az első paci-pusziig, amit barátja, Hajmásy Péter persze nem nézett ferde szemmel, sőt, maga is azonnal odaállt egy Paci-Fanni-Péter szelfire... Kaszás Géza, aki a tavalyi esztendő talán legnagyobb sikerű hazai filmes alkotását, a Lovasíjászt rendezte, ugyancsak hamar barátságot kötött a derék négylábúakkal.

A Sárkányos rét minden jelenlévőt elbűvölt, egyöntetű véleményük szerint egyetlen vágta-helyszín sem vetekedhet a velenceihez hasonló "díszlettel", a tó és környezete páratlan adottság, amit mindenki irigyelhet. Széplaki Attila és társai nem állnak meg, fáradhatatlan lendülettel futják a köröket, hogy a július 9-i eseményig minél több partnert és támogatót szerezzenek. Egyre többen jelentkeznek a velencei futamra, de még van bőven hely az indulni szándékozók számára. Nevezni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen lehet, a rendezvénysorozatról, a kiegészítő programokról és minden egyéb fontos információ kapcsán pedig itt tájékozódhat: www.facebook.com/VelenceVagta

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >