Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fuss a békéért Székesfehérváron!
Fuss a békéért Székesfehérváron! Nyomtatás E-mail
Írta: Sándor Brigitta   
2017. május 24.
ImageSzékesfehérvár városa is csatlakozik a Peace Run, azaz Békefutás nemzetközi kezdeményezéshez. Pénteken reggel az Úrhidai úti székelykaputól indul, majd a Városház tér érintésével a Zámolyi útig tart a program helyi szakasza. A lassú tempójú futáshoz bárki, bármely időpontban csatlakozhat.

 

 

A Peace Run a világ egyik legnagyobb civil kezdeményezése a békéért. 1987 óta rendezik meg, eddig 150 országban milliók csatlakoztak a különleges, olimpiai stílusú  váltófutáshoz. Az anyagi és politikai érdekektől mentes eseményt Sri Chinmoy indította el a szeretet és az egység jegyében, a békét jelképező fáklyát futócsapat viszi városról városra.

Székesfehérvár 2017. május 26-án, pénteken csatlakozik a Békefutáshoz. A váltófutás 08.00 órakor indul az Úrhidai úti székelykaputól, ahonnan a Balatoni út, a palotavárosi János vitéz park, majd a Liszt Ferenc utca érintésével érkezik a Városház térre. Az ünnepélyes köszöntést követően a futók a Fő utcán át a Zichy liget, majd a III. Béla király tér, a Szent Sebestyén templom előtti tér és a laktanyák felé tartanak. A Zámolyi út elején, a városhatárt jelző táblánál búcsúznak el Székesfehérvártól, ahonnan Zámoly, Csákvár és Lovasberény felé futnak tovább.

A Békefutáshoz bárki csatlakozhat egy pár lépésre, néhány utcahosszra vagy akár kilométerekre is. A szervezők szeretettel várják a résztvevőket, a Városház téren különösen számítanak óvodás és iskolás csoportok megjelenésére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >