Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyitott nap lesz csütörtökön a Rendházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 25.
Nyitott napot tart a Szent István Király Múzeum csütörtökön. A Tündérkert ezüstje és aranya elnevezésű program a Rendházban a Fejedelmi kincsek című kiállításhoz kapcsolódó programokra várja az érdeklődőket: tárlatvezetésre, interaktív vésnöki bemutatóra és egy előadásra a pénzverésről.

 

Tündérkert ezüstje és aranya – ezzel a címmel hirdetett nyitott napot a Szent István Király Múzeum május 25-én, csütörtökön 8 és 18 óra között. A programok a Fejedelmi kincsek című kiállításhoz kapcsolódnak.

Iskoláscsoportoknak hirdetik az interaktív vésnöki bemutatóval, éremveréssel összekötött tárlatvezetést, erre Krizsány Anna népművelőnél lehet jelentkezni a 70/336-6173-as telefonszámon. A nagyközönséget 15 órára hívja tárlatvezetésre Kiss Alexandra régész, 16.30 órától pedig Pénzek és fémek – bevezetés a pénzverés technológiájába címmel tart előadást Szombatfalvy Rudolf kohómérnök a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete FM Alba Regia Szakosztályának 

közreműködésével.

A Múzeum Dísztermében áprilistól látható a Fejedelmi kincsek című kiállítás. A muzeális jelentőségű tárlat alapja az erdélyi ezüsttallérokból álló gyűjtemény, 220 ezüsttallérral: ez János Zsigmondtól Apafi Mihály fejedelemig összesen 13 fejedelemtől tartalmaz műtárgyakat; a második csoportban a 48 darab aranypénz, a harmadikban a ritka, kuriózumnak számító verőtövek, a pénzkészítő szerszámok, a negyedikben pedig fegyverek találhatók, amelyek az ábrázolásokban visszaköszönnek az erdélyi tallérokról.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >