Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvárra érkezik a II. Kerékpáros Országkerülés
Székesfehérvárra érkezik a II. Kerékpáros Országkerülés Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 26.
ImagePénteken délután ér a Városház térre a Te Se Add Fel Egyesület által kezdeményezett II. Kerékpáros Országkerülés. A menethez, amely május 13-án indult, és 15 nap alatt számos városban hívja fel a figyelmet az autoimmun betegekre Ternován Zoltán vezetésével, székesfehérvári kerékpáros szervezetek is csatlakoznak.

 

A Te Se Add Fel Egyesület által kezdeményezett II. Kerékpáros Országkerülés az autoimmun betegekért május 26-án, pénteken 14 órakor ér a Városház térre.

A menet május 13-án indult Esztergomból Ternován Zoltán vezetésével, aki 15 nap alatt tekeri körbe az országot – érintve többek között Mezőkövesd, Nyíregyháza, Gyula, Baja, Pécs, Keszthely városokat. Az országos programhoz helyi kerékpáros szervezetek is csatlakoznak, a Belvárosban Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszönti a résztvevőket.

Ternován Zoltánnál 15 éve diagnosztizálták a sclerosis multiplexet. A lehető leghosszabb ideig teljes életre törekedve a futás, a gyaloglás és a kerékpározás segítségével bizonyítja évről évre hitvallását és hívja fel a figyelmet az autoimmun betegségekre: „Nem hiszek legyőzhetetlen betegségekben. Többre vagyunk képesek, mint gondolnánk.” – vallja.

Az országos program május 27-én, szombaton 10 órakor indul tovább az Alba Pláza előtti térről utolsó állomására, Budapestre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >