Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Beszámolási határidő közeleg Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2017. május 29.
ImageA Székesfehérvári Törvényszék felhívja a civil szervezetek figyelmét, hogy beszámolóikat és a közhasznúsági mellékleteket május 31-ig kell letétbe helyezniük az Országos Bírósági Hivatalnál.

 

A civil szervezeteknek az előző évekhez hasonlóan az idén is május 31-ig kell letétbe helyezniük éves beszámolójukat és a közhasznúsági mellékletet az Országos Bírósági Hivatalnál (OBH).

A beszámolási kötelezettséggel kapcsolatos részletes tájékoztatás a bíróságok központi honlapján a www.birosag.hu/media/aktualis/civil-szervezeti-beszamolok-benyujtasanak-hatarnapja címen érhető el.

A benyújtáshoz szükséges, az OBH által frissített, valamint bővített nyomtatványverziók pedig a http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-eljaras-soran-alkalmazando-nyomtatvanyok-okirat-sablonok menüpont alatt érhetők el.

A 2017. évi jogszabályváltozásokat követően a beszámoló letétbe helyezésének elmulasztása esetén már nem ügyészi törvényességi ellenőrzési eljárás indul, hanem a mulasztó szervezetet a bíróság 10 ezer forinttól 900 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatja.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >