Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Orbán Viktor: Szétesett az állam, egyre rosszabb a közbiztonság
Orbán Viktor: Szétesett az állam, egyre rosszabb a közbiztonság Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. december 05.

ImageA Fidesz elnöke szerint az utóbbi időkben történt brutális események átlépték a képzeletbeli Rubicon határát, a napokban történt kiskunlacházi gyilkosság pedig már fordulópontot jelent a hazai közéletben.

 

Hónapról-hónapra egyre rosszabb a közbiztonság, az emberek félnek kimenni az utcára. A helyzet javítása elképzelhetetlen a rendőrség megerősítése nélkül - mondta Kecskeméten Orbán Viktor, amikor újságírók a témáról kérdezték.

A Fidesz álláspontja szerint az állam szétesése mára olyan méreteket öltött, hogy a kormány a védelem alapvető jogát sem tudja biztosítani az embereknek.

A rendőrség leépítése nem mehet tovább: több rendőrre, új rendőrőrsökre, a körzeti megbízotti hálózat újraépítésére van szükség. A tapasztalt, nyugdíjba vonult szakembereket ennek érdekében vissza kell hívni, mert ellenkező esetben a törvénytelenség, a bűnözés lesz úrrá Magyarországon.

Orbán Viktor hozzátette: a változtatásokhoz pénz kell, ez 3 milliárd forintba kerülne, mely a rendészeti tárcánál meglévő források átcsoportosításával előteremthető. A Fidesz egyik költségvetési módosító javaslatában meg is jelent az elképzelés, a kormány azonban nem fogadta el az indítványt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >