Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Illatolj levendulát!
Illatolj levendulát! Nyomtatás E-mail
Írta: Fazekas Krisztina   
2017. június 16.
Tudtad, hogy volt, mikor még a provance-i levendulamezőket is magunk mögé utasítottuk..? Bizony! Dr. Bittera Gyula –korának neves gyógynövényszakértője- az 1920-as években startup-olt egyet: Franciaországból hozott levendula szaporítóanyagot, földet bérelt a Tihanyi Apátságtól, beledugványozta amit bele kellett, és várt.

 

Az eredmény: a Tihanyban gyökeret fogott és aratott levendula illóolaj tartalma magasabb lett, mint a franciáé. Így vált a Tihanyban telepített levendula világhírűvé (sőt, a tőzsdén is bejegyzetté), mivel minőségét tekintve még a Franciaországban termesztett levendulánál is jobb lett. Csúcssztori, nem..?

Node ha valami jó, miért tűnik el..? A korszakok változnak: a divat jön, megy, most újra jön, aminek a stressztől hajtott lelkünk külön örül. Mert már ha ránézel a levendulamezőre, mert ha a közelébe mész és illat, valamint vizuális aurájába kerülsz, eldobod magad a bokrok között, és mosolyogsz.

És mosolyogsz, és mosolyogsz is. Garantáljuk! Most vizualizálj, hétvégén pedig illatolj Te is levendulát, Tihanyban pl.. :)

Klikk a képre.

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >