Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Lezárják a Palotai út egy részét és áthelyezik a buszmegállókat!
Lezárják a Palotai út egy részét és áthelyezik a buszmegállókat! Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. június 15.
ImageA Gaja-híd, valamint a Ligetsor felújítása miatt június 17-én szombattól forgalomkorlátozásokat vezetnek be, melyek augusztus 14-ig tartanak. Lezárják a Palotai út Új Csóri úti körforgalom és a Kereszttöltés út közötti szakaszát, valamint a Ligetsorról is több buszmegálló áthelyezésre került.

 

A Palotai úti Gaja-patak híd felújításának kivitelezési munkái június 17-én szombaton 00.30 órakor megkezdődnek, ezért az alábbi forgalomkorlátozások lépnek életbe.

  • A Palotai út mindkét forgalmi sávja lezárásra kerül, az Új Csóri úti körforgalom és a Kereszttöltés út között június 17-én 00.30 órától, előreláthatóan augusztus 14-ig.
  • A terelő útvonal mindkét irányban a 7. sz. főút (Szent Flórián körút), Móri út vonalán kerül kijelölésre.
  • A Feketehegy-Szárazrét irányába tartó forgalom segítése érdekében a Móri útról az Új Csóri út felé vezető indirekt ágon a 7. sz. főútra való rácsatlakozásnál gyorsító sáv kerül kijelölésre. 

A fentiek függvényében az autóbusz közlekedés az alábbiak szerint módosul:

A 30, 36, 37-es autóbuszok június 17-től (szombat) az első járatindulástól várhatóan augusztus 14-ig módosított útvonalon járnak. A járatok a Palotai út helyett a Dózsa György út – Móri út – Szent Flórián körút útvonalon közlekednek a mellékelt térkép alapján. 

A 30-as autóbusz a Vasútállomástól a Múzeum megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik, ezután legközelebb a Farkasvermi úti iskola megállóhelyen áll meg. A Vasútállomás felé a Farkasvermi úti iskola után a Múzeum a következő megálló. Az Ybl M. ltp., Szabadságharcos út, Gellért u., Uszoda, Hosszú temető és Gépjavító üzem elnevezésű megállókat az autóbuszjárat nem érinti. 

A 36-os autóbusz a Vasútállomástól a György O. tér megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik, majd megáll az Ybl M. ltp. megállóhelyen. Ezután legközelebb a Régi Csóri út megállóban áll meg. Feketehegy megállótól a Régi Csóri út megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik a 36-os autóbusz, majd az Ybl M. ltp-en, és a György O. tér megállóhelyen áll meg. A György O. tér és Vasútállomás megállóhelyek között már a menetrendszerinti útvonalon közlekedik. A Gellért u., Hosszú temető és Gépjavító üzem megállókat az autóbusz nem érinti. 

A 37-es autóbusz a Vasútállomástól a György O. tér megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik, majd megáll az Ybl M. ltp. megállóhelyen. Ezután legközelebb a Farkasvermi úti iskola megállóban áll meg. A Sajó u., illetve Kőrösi u. megállótól a Farkasvermi úti iskola megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik a 37-es autóbusz, majd az Ybl M. ltp-en, és a György O. tér megállóhelyen áll meg. A György O. tér és Vasútállomás megállóhelyek között ismét a menetrendszerinti útvonalon közlekedik tovább. A Gellért u., Hosszú temető és Gépjavító üzem megállókat az autóbusz nem érinti.

A 36 és 37 autóbuszok esetében a megnövekedett út miatt hosszabb menetidővel kell számolni. 

A fentiekben részletezett változásokról a környék lakói szórólapokon keresztül is tájékoztatást kaptak. A felhívás letölthető a Galériából.  

Ugyancsak felújítási munkálatok zajlanak hétfő óta a Ligetsoron is, ahol a csapadékcsatorna, a víz- és szennyvízvezetékek, valamint az útburkolat cseréje mellett új közvilágítás is épül. A kivitelezést 200 méteres szakaszonként végzik, reggel 7 óra és 18 óra között, szükség esetén hétvégenként is. A három szakaszra osztott felújítás során a lezárásokat igyekeznek úgy megoldani, hogy az utat egy-egy sávon használhassák a lakók. Viszont a nagyobb méretű járművek – így a buszok sem – tudnak közlekedni a Ligetsoron, ezért a helyi járatos autóbusz közlekedésben forgalmi változásokat vezetnek be június 17-től, és több buszmegálló áthelyezésre kerül. A részleteket tartalmazó térkép a piktogramokkal együtt letölthető a Galériából.     

Az aktuális menetrendről és változásokról a KNYKK Zrt. honlapján vagy a Google Térkép alkalmazáson keresztül is tájékozódhat az utazóközönség, míg a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodája a városban aktuális útlezárásokat folyamatosan feltölti a WAZE oldalra, így a telefonos applikáción is megtalálhatóak a forgalomkorlátozások.  

A hídfelújítás alatti kellemetlenségekért, valamint a Liget sori felújítási munkálatok miatti változásokért az utazóközönség megértését és türelmét kérjük!

 

 
< Előző   Következő >