Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Lappföldi vonósnégyes ad koncertet a Múzeumban
Lappföldi vonósnégyes ad koncertet a Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. június 15.
ImageA Szent István Király Múzeum Díszudvarán ad koncertet hétfőn este a finn Meri-Lappi vonósnégyes. A zenészek Székesfehérvár és Kemi testvérvárosi kapcsolatának 60. évfordulója és az önálló Finnország megalakulásának 100. évfordulója alkalmából érkeznek városunkba.

 

Vasárnap délelőtt közreműködnek az evangélikus templom istentiszteletén, kedden este pedig fellépnek az iszkaszentgyörgyi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban is. A zenés irodalmi est ingyenes, az interkulturális rendezvényre mindenkit szeretettel várnak.


Idén ünnepli Székesfehérvár és Kemi testvérvárosi kapcsolatának 60. évfordulóját, valamint éppen 100 éve önálló nemzet Finnország. A kettős jubileum alkalmából a lappföldi Kemiből városunkba érkezik hétvégén a Meri-Lappi vonósnégyes.

Interkulturális, zenés irodalmi estre várják az érdeklődőket június 19-én, hétfőn 19 órakor a Szent István Király Múzeum Díszudvarán. A zenekar megidézi Szent Iván éjszakáját és a Juhannus ünnepet, előadásukban Jean Sibelius és Dmitri Shostakovich művei csendülnek fel. A vonósnégyes tagjai Kanerva Mannermaa és Elias Lassfolk (hegedű), Karri Perälä (brácsa), valamint Olli-Pekka Kajasviita (cselló) a székesfehérvári koncertjeiken Elina Vettenranta énekművésszel lépnek fel. A nyáresti rendezvényen közreműködik a Hermann László Ifjúsági Vonószenekar Major István művészeti vezetésével, valamint finn versekkel gazdagítják a programot a Fehérvári Versünnep fiataljai. A jubileumi koncerten Mészáros Attila alpolgármester mond köszöntőt.

A zenekar játszik még június 18-án, vasárnap a 10.30 órakor kezdődő istentiszteleten az evangélikus templomban, és a zenekedvelők meghallgathatják őket Iszkaszentgyörgyön is az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban is június 20-án, kedden 19 órától.

A zenés irodalmi est a Díszudvarban ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >