Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Új helyszínen a Nyári Színház
Új helyszínen a Nyári Színház Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. június 19.
ImageA Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar lesz a helyszíne idén a Nyári Színháznak. Feydeau A hülyéje című, nyelvi humorban és félreértésekben bővelkedő vígjátékát Widder Kristóf rendezésében láthatja a közönség. A színházjegy mellé vacsorázási lehetőséget is kínálnak a Gasztroudvarban, a közlekedést pedig a 37-es autóbusz ingyenes használata könnyíti majd a látogatók számára.

 

A Nyári Színház sajtótájékoztatója rendhagyó módon egy burleszkfilmmel kezdődött a Vörösmarty Színházban: a szereplők útkereszteződéshez érkeztek, eldöntendő, merre induljanak, a Pelikán Udvar vagy Szárazrét felé.

„2017 nyarán Feketehegy-Szárazrét ad otthont a Vörösmarty Színház Nyári Színházának.” – jelentette be Brájer Éva alpolgármester. A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központtal kapcsolatban felelevenítette, hogy a fejlesztések a szociális városrehabilitáció pályázatával indultak, majd a beruházások a közművelődés, a kultúra területeit is érintették, a városrészben mára nagyon komoly kulturális és rendezvényteret építettek. A hosszú hagyományokkal rendelkező Pelikán udvarbeli Nyári Színház más helyszínen való megvalósítása mellett a városrész és a színház lelkes, motivált hozzáállása mellett szólt a lakók és a háttértechnikai feltételek szempontja: „Maroshegy önkormányzati képviselőjeként azt gondolom, hogy a város nem egyenlő a Belvárossal, hanem hozzátartoznak a városrészek is a város szélén. Nagyon fontos számunkra, hogy kulturális és közművelődési szempontból a város egésze és minden városrésze is fejlődjön, ami meghatározó a hosszútávú jövő tekintetében. Üdvözlöm ezt a döntést, és nagy izgalommal várom, hogy veszik birtokba a székesfehérváriak a Nyári Színház új helyszínét.” 

Szigli István
 önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Kultúrudvar a koncepcióterv szerint jelenleg második fázisában bővül tovább, őszre készül el teljesen a szabadtéri színpad rendezvényeit kiszolgáló létesítmény, a Gasztroudvart pedig nemrégiben adták át. A képviselő örömét fejezte ki, hogy a színház pozitívan áll a városrészbeli előadásokhoz. „Mérföldkő számunkra, hogy a szabadtéri színpadhoz kapcsolódó rendezvénysorozat a Vörösmarty Színház bemutatójával kezdődik. A környezet kialakításával megpróbálunk minden feltételt biztosítani mind a színészek, mind pedig a nézők számára. Bízom benne, hogy szívesen jönnek ide az emberek!” – fejezte ki a képviselő, és megköszönte a városvezetés, valamint a színház támogatását.

Dr. Szikora János
, a Vörösmarty Színház igazgatója megerősítette, hogy valóban egy európai színvonalú, csodálatos helyszíne lesz a nyári előadásoknak a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar – mint mondta –, új dolog kezdődik, amihez a színház szívesen csatlakozik. Az új helyszínnel kapcsolatban kihangsúlyozta: „Hogy Szárazrét is az autentikus közösségi terek közé nője ki magát, ebben szeretnénk segíteni azzal, hogy a Nyári Színház következő darabját, Feydeau A hülyéje című darabját kivisszük. Az emberek figyelmét szeretnénk ráirányítani a nagyszerű környezetre, amit hamarosan más színészek, táncosok, zenészek is birtokba vesznek – és mindezek nyertese végül is a közönség lesz.” A színházi tér ízléses, modern, jól berendezett és jól felszerelt, a fedett színpad pedig mindenképpen biztonságot jelent az előadások időpontját illetően, tette hozzá.

A francia bohózatot a fiatal Widder Kristóf viszi színre, a nagyszerű szereposztás igazi, felhőtlen, jó szórakozást ígér. Az előadás mellett a kikapcsolódást egészíti ki az a kezdeményezés, hogy a Gasztroudvarban a színházjegy mellé vacsorázási lehetőséget is kínálnak azoknak, akik szívesen töltenek el több időt a szépen kialakított környezetben. A ki- és visszajutást segíti, hogy minden jegytulajdonos ingyenesen utazhat a 37-es autóbusszal, ami az előadás napjain kiterjesztett menetidővel közlekedik, az utolsó járat meg fogja várni a nézőket. A helyszínen és a szomszédban lévő üzlet mellett összességében mintegy száz személyautó számára van parkolási lehetőség. 

A vígjátékban többek között Egyed Attila, Varga Gabriella, Andrássy Máté, Závodszky Noémi, Keller János, Kelemen István, Kerkay Rita, Varga Lili, Kozáry Ferenc, Váradi Eszter Sára és Kricsár Kamill lépnek színpadra. Az előadásokat július 16-án, 18-án, 20-án és 21-én tartják 20.30 órai kezdéssel, jegyeket a színház jegyirodájában vagy online lehet igényelni.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >