Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújult parkolókat adtak át a Palotavárosban
Megújult parkolókat adtak át a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. június 20.
A Palotaváros két pontján is nagy számban megújultak a parkolók, melyek műszaki átadását hétfőn délelőtt tartották. A lakosság életminőségét jelentősen javító, Horog és Kodolányi utcai beruházások nettó összértéke meghaladja a 30 millió forintot.

 

Műszaki átadáson járták végig a szakemberek és a szakhatóságok képviselői a megújult parkolókat a Palotavárosban.

A Horog utcai murvás területet térkövezték, középen aszfaltburkolattal látták el, és 34 gépkocsinak alakítottak ki parkolót. A három hét után június 9-én befejeződött munka nettó bekerülési költsége 19,5 millió forint volt. A Kodolányi utca 12. szám előtti, körbeszegélyezett parkolót felújították, a zúzott köves burkolatot itt is térkőre cserélték. A 35 férőhelyes parkoló rekonstrukciója nettó 11,6 millió forintba került, a munkálatokkal itt is három hét alatt végeztek.

A palotavárosi parkoló-felújítási és építési program a lehetséges helyek feltérképezésével, mindig a lakosság igényeinek és véleményének figyelembevételével történik. – hangsúlyozta Viza Attila területi önkormányzati képviselő a Horog utcai átadáson. Mint mondta, itt régi adóssága volt a városnak a murvás burkolat cseréje és a megállók kialakítása, hiszen a parkolót a lakosok és az iparcikk piacra érkezők nagy számban, közösen használják, sőt, ez a legdélibb belépő a Palotavárosi tavakhoz tartozó pihenőterületre. 

Hozzátette, hogy az életminőséget javító, és a megállóhelyeket számát lehetőleg bővítő beruházások folytatódnak a Palotavárosban. További parkolók kialakítását tervezik a Kelemen Béla utca 1-3-5. szám előtt, illetve a jövőben a Halász – Horog – Kelemen Béla utcák kereszteződésben lehetőség nyílhat egy kisebb körforgalom kialakítására oly módon, hogy az a felújított parkolóból történő kihajtást már nem fogja érinteni.

A Horog és Kodolányi utcai beruházásokat az önkormányzat által a Saára Gyula-program keretében a területi képviselők számára, út- és parkoló-felújításra biztosított pénzügyi keretből finanszírozták.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >