Kezdőlap
Kölyök Juniális lesz ismét a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. június 23.
ImageImmár negyedik alkalommal, az idei évben is megrendezésre kerül Víziváros nyári gyermekrendezvénye, a Vízivárosi Kölyök Juniális. Az esemény ezúttal is ingyenes lesz, helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója.

 

A 2017. június 24-én, szombaton zajló programsorozat reggel 9 órakor nyitja kapuit és egészen 16 óráig várja az érdeklődőket. A beharangozó sajtótájékoztatón részt vesz Dr. Horváth Miklósné, a terület önkormányzati képviselője – aki egyben a rendezvény védnöke is -, Takács Fanni a LISZI Iroda közösségszervező koordinátora, illetve Németh Gábor, a rendezvény műsorvezetője.

A Vízivárosi Kölyök Juniális korosztályra való tekintet nélkül megmozgatja a városlakókat, a gyerekeket, a felnőtteket, a nyugdíjasokat egyaránt. A rendezvény célja, hogy az embereket közel hozza egymáshoz, építse a közösséget. Az ezeréves Székesfehérvár számos régi, történelmi hagyománnyal rendelkezik. Emellett fontos, hogy egy olyan fiatal városrészt, mint a Víziváros, megteremtse és életben tartsa saját hagyományait, ünnepeit, melyben az emberek örömmel vesznek részt. Ezt is szolgálja a Kölyök Juniális! – hangsúlyozta Dr. Horváth Miklósnéterületi  önkormányzati képviselő. 
Hozzátette, hogy a helyszínre telepített játékokkal színes, élményekkel teli kikapcsolódási lehetőséget, köztük a gyermekek értékrendjét játékos módon fejlesztő programelemeket kínálnak a látogatóknak.

Az idei évben újdonságként kialakítanak egy területet „Velünk működik Fehérvár” címmel. Itt a gyerekek megismerhetik azokat a fehérvári cégeket – a Fejérvíz Zrt.-t, a Széphő Zrt.-t, a Depónia Kft.-t és a Városgondnokságot – melyek létfontosságú, a hétköznapokban természetes, ugyanakkor sok-sok munkát igénylő szolgáltatásokat biztosítanak a családoknak. Szeretettel várják a rendezvényre azokat a polgárokat, akik a Vízivárosban nőttek fel.

A hagyományos programelemek szintén megtalálhatóak lesznek a Juniálison: kínálnak egész napos vetélkedőket, több mint 20 óriás játékot, airsoft fegyverbemutatót, érzékenyítő sátrat, repülőgép szimulátort, légvárat, fegyversimogatót, kerékpáros ügyességi pályát és tűzoltó bemutatót, továbbá ott lesznek a város kabalafigurái is.

Németh Gábor, a rendezvénysorozat műsorvezetője hozzátette: interaktív bemutatót tart a Fehérvári Tűzoltók Egyesület, lesz az újraélesztéssel kapcsolatos, gyerekek számára is alapvető információkat közvetítő ismertető, bemutatkozik továbbá az Alföldi Tej Kft., és a város számos neves sportegyesülete. Érdemes regisztrálniuk a résztvevőknek, hiszen családi sétarepülést nyerhetnek az Albatrosz Repülő Egyesület jóvoltából.

Valamennyi program ingyenes, szeretettel várják az érdeklődőket!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >