Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ezüst minősítést kapott a Szabad Színház Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. június 21.
ImageA harmadik alkalommal megrendezett KASZT-on a fehérvári Szabad Színház John Mighton: Fél élet című darabját adta elő. A független színházi társulat olyan jól szerepelt, hogy a darab ezüst minősítést kapott, míg a szakmai zsűri Törsök Márta alakítását a legjobb mellékszereplő díjjal jutalmazta.

 

A Szabad Színház hatvan éve, megszakítás nélkül működik független színházi társulatként Székesfehérváron. A kőszínházi időszakban állandó játszóhelye a Belvárosban található Igéző. Ezen túl a környék kamaratermeiben is rendszeresen fellépnek, míg a nyári időszakban a hagyományos magyar színjátszás alapjaira építő utcaszínházi előadásokkal vesznek részt a város történelmi, kulturális fesztiváljain. A társulatban még az első (alapító) és már az ötödik generáció képviselői is játszanak, és, ami a legfontosabb: teljes egyetértésben. 

A június 15-18. között immár harmadik alkalommal megrendezett Komlói Amatőr Színházi Találkozón John Mighton: Fél élet című darabjával vettek részt, miután a fesztiválra meghívást kaptak.  

Az előválogatót követően 15 előadást láthatott a közönség, melyeket aztán szakmai zsűri értékelt. Tagjai voltak: Kubik Anna Kossuth-díjas színművész, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, Németh Ákos, József Attila-díjas drámaíró, a Magyar Táncművészeti Főiskola dramaturgia-tanára és Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője. 

A székesfehérvári társulat előadását ezüst minősítéssel értékelték, míg a Szabad Színház egyik tagja, Törsök Márta alakítását a legjobb mellékszereplő díjjal jutalmazták.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >