Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Echo Nyári Akadémia a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. július 03.
ImageFülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész ötlete nyomán és művészeti vezetésével ez év július 8. és 15. között második alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Akadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban.

 

A magyar kamarazenei hagyomány, a Weiner Leó nevéhez kapcsolódó tradíció már tavaly is sokakat vonzott a nyári kurzusra, idén pedig az érdeklődők száma megsokszorozódott.

 

A magyar zenészek mellett Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, Svájcból, Belgiumból, Romániából, az Egyesült Államokból, Vietnámból, és Indiából is jelentkeztek fiatal muzsikusok, hogy a Zeneakadémia három tanára, Kováts Péter hegedűművész, Varga István gordonkaművész, valamint Fülei Balázs irányításával részt vegyenek az egyéni hangszeres órákon és a kamarazenei műhelymunkában.

 

Ez utóbbinak az az egyik különlegessége, hogy a kamaraórákon formálódó triókban a kurzus résztvevői együtt játszanak egyik tanárukkal. A jelentkezők elsősorban a magukkal hozott repertoárdarabokkal dolgoznak, ezek mellett Beethoven, Brahms, Mendelssohn, és Schubert triói adják magukat az idei munkához – és a kurzus egy hete alatt tartandó nyilvános koncertekhez. Az Echo Nyári Akadémia a három tanár nyitókoncertjével kezdődik július 8-án, és a résztvevők hangversenyével zárul július 15-én. Az idei kurzust új programok is színesítik: az úgynevezett kávékoncertek, amelyek július 11-én, 12-én, 13-án, és 14-én, délután 3 órától meglepetés-műsorral várják a látogatókat. Akit pedig nem csak az „eredmény”, hanem a műhelymunka, a felkészülés háttere is érdekel, passzív hallgatóként az órákon is részt vehet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >