Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Péntekig várják a tanszeradományokat az Európa Klubban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. június 22.
ImageAlkotni jó! címmel nyílt kiállítás gyermekrajzokból az Európa Klubban, az Igazgyöngy Alapítvány fiataljainak alkotásaiból. A kiállítás apropóján jótékonysági programot hirdettek: lecserélésre kerülő, de még jó minőségű taneszközöket gyűjtenek rászoruló tanulóknak, a felajánlásokat péntekig várják. A tárlatot jövő csütörtöktől a VMK Budai úti Tagkönyvtárában lehet megtekinteni, ahol szintén fogadják a tanszeradományokat.

 

Az Igazgyöngy Alapítvány által támogatott gyerekek alkotásaiból az Európa Klubban nyílt tárlat Alkotni jó! címmel. Az Alapítvány művészeti iskolájában, Berettyóújfalu térségében mintegy 600, nagyrészt hátrányos helyzetű fiatal alkot és táncol. A képzőművészeti műhely nemzetközi szinten is jegyzett, kiemelt szempontjaik az egyéniség és az identitás felvállalása, az önkifejezés. A kiállításnak figyelemfelhívó célja is van a szociális, társadalmi érzékenyítés terén.

Az Alapítvány azzal a felhívással fordult a jobb helyzetben élő diákokhoz és szüleikhez, hogy a tanév végén lecserélésre kerülő, de jó minőségű, nem elhasznált taneszközeiket ajánlják fel rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az iskolakezdést ősszel segítheti például egy doboz zsírkréta vagy színes ceruza, egy kinőtt tornaruha, tornanadrág, egy megunt, de még szép tolltartó vagy iskolatáska. A felajánlásokat a kiállítás idején, június 23-ig várják az Európa Klubban. A tárlatra a belépés ingyenes, délután 14-18 óra között szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Június 29-én, csütörtöktől az „Alkotni jó!” gyermekrajzait a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában lehet megnézni. Az ünnepélyes megnyitó 18 órakor kezdődik, a kiállítást Sági Vanda ajánlja a közönségnek. A Könyvtár is csatlakozik a kezdeményezéshez, így nyitvatartási időben fogadják a felajánlott taneszközöket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >