Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Start előtt a Videoton
Start előtt a Videoton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. június 29.
ImageMa megkezdi a tétmeccsek sorát a Videoton labdarúgó-csapata, az Európa-liga első selejtező körében a máltai bajnokság legutóbbi ezüstérmesét, a Balzan FC-t fogadja Felcsúton.

 

 

Az újdonsült szerb vezetőedzőnek, Marko Nikolicsnak nem volt sok ideje saját elképzelései szerint alakítania a piros-kékek játékát, mindazonáltal a kezdet biztató, hiszen a 10 napos ausztriai edzőtáborozás során lejátszott 4 felkészülési találkozója mindegyikét megnyerte a fehérvári egylet, ráadásul kapott gól nélkül nem éppen "hurka" ellenfelekkel szemben. Mindegyik gárda saját országa legjobbjai közé tartozik, az orosz Rosztov pedig a legutóbbi idényben a BL csoportkörében a Bayern Münchent is legyőzte...

A honi foci kritikusai, kiváltképp a Vidivel szembeni "tudorok" azonnal legyintettek, "ugyan már, ez semmi, nehogy már rögtön ezért kikiáltsuk jó húzásnak Nikolics szerződtetését, hiszen ezzel még semmit sem bizonyított, a csapat pedig majd a bajnokságban és a kupákban vitézkedjen, ne az edzőmeccseken...". Valóban, a puding próbája csak eztán következik, azt azonban le kell szögezni, ennyire jól nemigen kezdett még tréner a Vidi kispadján, ha tesztmeccsekről volt szó, ha bármi másról. Talán nem véletlen, hogy ez a fiatal szakember kishíján veretlenül vezette bajnoki címre és kupagyőzelemre a magyarnál még mindig jobb színvonalat képviselő szerb foci egyik kirakatcsapatát, a Partizan Beogradot, majd maga bontott szerződést, hogy a nagy siker után új kihívást keressen az egyik honi kirakatcsapat kispadján, ott amelynél csak az aranyérem elfogadható, az ezüstökkel már Dunát (pontosabban Gaját...) lehetne rekeszteni.

Szóval Nikolics belépője elismerésre méltó, ha szeretjük a Vidit és a magyar focit, ha nem, ez ténykérdés. Bő két hétnyi közös munka után persze valóban dőreség lenne messzemenő következtetéseket levonni az együttes és új szakmai irányítója közös produkciójából, de a klubot körülvevő hangulat emelkedésére, a piros-kék alakulat iránti figyelem fókuszálására feltétlenül jó az amit eddig tapasztaltunk. A csütörtöki európai "belépő" már konkrét értékmérő lesz, még akkor is, ha a máltai labdarúgás nagyon erős túlzással sem nevezhető versenyképesnek nemzetközi színtéren. Nem kutyaütők, nem ügyetlenek, sokat fejlődtek a derék máltaiak, de azért még nincsenek velünk egy szinten. A válogatottunknak van már keserű élménye ellenük, hasonló, mint a meghökkentő andorrai betli, ám ezekkel együtt is kötelező feladat továbblépni a Videoton számára a Balzan FC ellenében, amely egyébként nagyjából annyira máltai, mint amennyire a Vidi magyar, hiszen kilenc légiósa van és egy szintén Marko (Micsovics) keresztnevű szerb edzője... Szóval nem árt az óvatosság, de a továbbjutás kötelező.

Bemelegítésnek, erőfelmérőnek feltétlenül remek lesz az első EL-selejtezés, majd a következő európai kör első meccse és az NB I nyitánya (július 16), ahol az abszolút újonc Balmazújváros ellen már egy jól pörgő, éles Nikolics-gárdának kell pályára lépnie. Csütörtökön indul tehát a menet, jönnek a tétmérkőzések, elérkezik az igazság pillanata, megmutatkozik, mit ért a négy felkészülési találkozó négy győzelme és 7-0-ás gólmutatója.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >