Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egészségfejlesztő programok a Napraforgó Táborban
Egészségfejlesztő programok a Napraforgó Táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 07.
ImageKözel négyszáz gyermek tölti vakációját ezen a héten a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A programokba immár öt éve rendszeresen bekapcsolódik a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, hogy játékos, kreatív, mulattató foglalkozások keretében megtanítsa az egészségmegőrzés fontos, hétköznapi tudnivalóit. A gyerekek ismereteket szereznek többek között a kórokozókról, a kézmosásról és a helyes gyógyszerszedésről.

 


Idén is rendkívül népszerű a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Székesfehérváron tanuló általános iskolások körében. Csak ezen a héten közel négyszáz gyermek tölti a vakációt a Bregyó Sportcentrumban, és a következő turnusokra is bőven vannak már jelentkezők. A különféle programok és foglalkozások szervezéséről, lebonyolításáról fehérvári pedagógusok, illetve különféle profilú intézmények és civil szervezetek gondoskodnak.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya idén három turnuson át kapcsolódik a programokba. A szervezők ismét elhozták az „e-Bug” egészségre nevelő, internetalapú oktatási programot, amely élményekre alapozva, játékosan vezeti be a gyerekeket a mikroorganizmusok rejtélyes világába, megismerteti őket a hasznos és kártékony mikrobákkal, a fertőző betegségek jellemzőivel, valamint megelőzésük és kezelésük lehetőségeivel. A „Mikrobamánia”, a ”Rémisztő kezek” és a „Szupertüsszentés” című szekcióban foglalkoznak a személyi higiéniával, megtudják, hogyan kell helyesen kezet mosni, mi a teendő tüsszentéskor, és mikor szükséges, illetve ártalmas az antibiotikumok szedése. – mondta el Dr. Pásztor László tisztiorvos. Szerveznek sorversenyeket, illetve a gyerekek lepedőből készítenek egy színes tenyérlenyomatokkal díszített, óriási alkotást, melyet ősszel be is mutatnak a táborban készült kreatív munkák és fotók kiállításán.

A Napraforgó Városi Napközis Táborba folyamatosan jelentkezhetnek a gyerekek, regisztrálni legkésőbb a kezdés előtt három nappal szükséges a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ímen'; document.write( '' ); document.write( addy_text4636 ); document.write( '<\/a>' ); //-->\n Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .

A táborral kapcsolatos valamennyi tudnivaló megtalálható az alábbi linken:
http://www.varosgondnoksag.hu/index.php?pg=page_110762

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >