Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Továbbiak 6 894/18. Balatonfelvidéki várak és csodatájak
Továbbiak 6 894/18. Balatonfelvidéki várak és csodatájak Nyomtatás E-mail
Írta: Fazekas Krisztina   
2017. július 11.
Előtte kicsiséta, nagyséta, erdőben, erdőmentesen, kicsitfelfelé, nagyonfelfelé. A végeredmény mindig a csúcs. A csúcsról történő csúcskilátás. Ha felérsz a várhoz (miért ne érnél fel..?), kellemesen legyez a szél, kinyílik a lelked, az aurád, az érzéseid, és szeretsz.. Aztán itt képzelődhetsz is, hisz a többszázéves várromok királylányokat és királyokat rejtettek. És csatákat, meg hősöket, meg szolgálószerelmeket, hatalmas dínom-dánomokat, meg sarkakban történő titkos elbújásokat. Szóval hagyd, hogy sodorjon a képzeleted, meg ne feledj kitekintőzni.. mert a természet csodája mindent visz.

 

 

Tudtad, hogy a nagyvázsonyi Kinizsi vár királylánya, azaz Kinizsi Pál felesége háromszor ment férjhez, és a harmadik férjét meg is ölette..? És hogy a csodapanorámás szigligeti várat keménykezű leányok is birtokolták..?

És hogy a sümegi vár lejtőin püspökfej is gurult..? És hogy a csobánci várat még a törökök sem tudták bevenni..? És hogy a legcukibb alapterületű Balatonfelvidéki várunk a Rezi vár..? Nem..? :)

És azt tudtad, hogyha utazol az erre-arra fotói között, azon veszed észre magad, hogy kikapcsolsz, elengedsz mindent magad körül, és töltődsz..? :) Még nem..? Próbáld ki. Nézelődj.. :)

 

 

 

Csináltunk kvízt is, nézd, ITT

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >